Novo nogometno igralište i bolji uvjeti u klubu sigurno bi privukli još veći broj djece i roditelja, kažu u klubu.
Pruži podršku

Djeca i roditelji u akciji 'Molimo vas, napravite nam igralište'

Zagrebački nogometni klub Šparta i svi koji se oko njega okupljaju godinama slušaju obećanja da će dobtii novo igralište, no od toga još uvijek ništa, iako, svi smo bili svjedoci, u Gradu ima novca.

Djeca, roditelji i vodstvo Nogometnog kluba Šparta pokrenuli su javnu akciju "Molimo vas, napravite nam igralište" jer, ni nakon 10 godina redovitih obećanja, više od 200 djece i dalje trenira na igralištu koje je među najlošijima u Zagrebu. I to iako je riječ o zagrebačkom nogometnom klubu koji će uskoro proslaviti svoj 104. rođendan.

Više od kluba...

- Šparta je nama roditeljima više od kluba, ona je drugi dom našoj djeci, mjesto gdje se svi mi, i roditelji i djeca družimo, mjesto gdje su nastala nova prijateljstva za cijeli život, mjesto koje okuplja roditelje svih profila bez obzira od kuda su i što rade, a spaja ih ljubav prema sportu, nogometu, djeci i klubu - istaknuo je Damir Naumovski, predstavnik roditelja NK Šparta.

Dok stanovnici nekih zagrebačkih četvrti odbijaju sportski park vrijedan 12 milijuna kuna, Šparta već 10 godina čeka da se ispune brojna obećanja kako će dobiti novi nogometni teren za neusporedivo manju cijenu.

- Naša djeca, kada se žele družiti, dolaze baš ovdje, u klub gdje su im vrata uvijek otvorena, gdje znamo da su sigurni te da umjesto pametnih telefona i računala biraju svoje prijatelje, loptu i druženje na otvorenom - naglasio je Damir Naumovski.

Oni biraju prijatelje, loptu i druženje

Novo nogometno igralište i bolji uvjeti u klubu sigurno bi privukli još veći broj djece i roditelja, a roditelji i vodstvo kluba poručuju da bi sve koji im se žele pridružiti dočekali otvorenih srca i s toplim osmijehom, pružili im jedno predivno sportsko utočište za djecu, mjesto gdje se spajaju sport, prijateljstvo, mjesto gdje su svi jedna velika obitelj.

- Ovom javnom akcijom i okupljanjem želimo apelirati na odgovorne ljude u gradu i na sve ljude dobre volje da nas se više ne ignorira ge bismo bili zahvalni kada bismo konačno dobili bolje uvjete. - poručio je Ivan Bošnjak, voditelj nogometne škole NK Šparta.

Svoju podršku akciji možete dati i na njihovoj službenoj Facebook stranici "NK Šparta - Molimo vas, napravite nam igralište"!

Linker
03. svibanj 2024 08:17