Priznajte :)
 Getty Images
NEĆEMO SE LAGATI

20 stvari koje (gotovo svi) radimo kad nitko ne gleda, a jednu naviku nikad nećemo priznati

Priznajte da vam ponešto od ovog zvuči poznato...

1. Uhođenje bivših na društvenim mrežama

Možda to činite iz puke znatiželje, ali ipak činite: pratite svoje na barem tri društvene platforme. Nadate se da ne mogu otkriti tko je kliknuo na njihov profil, a sad kad ste već tu na brzinu ćete pogledati i kako izgleda njegova nova djevojka.


2. Jedete hranu koja je pala na pod

„Pravilo pet sekundi” kaže da se može staviti u usta samo ono što nije bilo na podu duže od pet sekundi. Ali, kad nema nikoga oko vas, vjerojatno ćete ono što vam je jako ukusno pokupiti s poda i staviti u usta bez obzira je li ležalo na podu nekoliko sekundi duže.


3. Udah i pogled u ogledalo

Svlačite li se upravo ili odijevate? Bilo jedno ili drugo, uvijek pronađete trenutak da bacite pogled na ogledalo - uključujući obavezan duboki udah - samo da vidite kako biste mogli izgledati da skinete tih nekoliko suvišnih kilograma.


4. Plešete

Čujete taktove omiljene pjesme. Oko vas nema nikoga. Ljudski je da ćete napraviti nekoliko plesnih pokreta... Ono što možda može zabrinuti su grimase koje radite za to vrijeme.


5. Brišete povijest svog surfanja

Uf! Što ako netko sjedne za vaše računalo na radnom mjestu ili kod kuće posudi vaš laptop? Brzo brišete sve tragove omiljenih shopping stranica, seanse uhođenja bivših po društvenim mrežama, tračeve o poznatim osobama koje ste čitali i sva ona pitanja koja ste postavili dr. Googleu, poput 'je li svrbež dojke možda simptom raka?'


6. Jedete stojeći kraj hladnjaka

Kome treba tanjur i pribor za jelo? Puno je jednostavnije stati pored hladnjaka i prezalogajiti vadeći prstima namirnice iz posudica, papira, staklenki.... Mmm...malo majoneze na plošku sira....i još samo jednu šnitu šunke s kiselim krastavcem... A onda čujete da netko dolazi...i brzo zatvarate hladnjak s nevinim izrazom lica, trudeći se da neprimjetno progutate onaj posljednji zalogaj koji niste stigli pošteno prožvakati.


7. Nosite mobitel u WC

Svi znamo kako su zahodi puni raznih štetnih mikroorganizama, ali Bože moj, to je idealan trenutak da na trenutak zavirite na Instagram, Twitter ili WhatsApp. Samo nemojte zaboraviti mobitel staviti na tihi način rada jer biste inače mogli doživjeti neke čudne poglede od ukućana ili kolega na poslu. I ne zaboravite ga poslije malo prebrisati mokrom maramicom.


8. Otipkate 'ahhahahhahaha ili LOL' a da se pritom uopće ne smijete

Koliko se često netko zaista glasno smije dok piše 'LOL'? To je već postala automatska reakcija na neku šalu koja uopće ne mora biti naročito duhovita. Ne morate nikome priznati da se često čak niti blago ne nasmiješite dok na brzinu tipkate 'LOL ili ahahhahahhahah'.


9. Provjeravate sitan novac koji su vam uzvratili

Gotovo nikad ne želimo pred blagajnicom ili prodavačem u trgovini provjeravati jesu li nam točno uzvratili novac, već to činimo kradomice kad izađemo iz trgovine.


10. Nekoliko puta zaredom stišćete gumb u dizalu (kako biste pobjegli susjedu)

Malo je stvari koje su nam odbojnije od vožnje u dizalu s potpunim strancem, naročito ako taj pokušava s nama čavrljati kao da se oduvijek znamo. Zato kad čujete da netko prilazi dizalu nakon što ste ušli brzo stišćete gumb za svoj kat nekoliko puta zaredom, kao da vam o tome ovisi život. Ako vas dotični/a ipak sustigne, onda se nevino pretvarate kao da ste htjeli zadržati vrata.


11. Kradete stvari iz kupaonica

I to ne samo iz hotela. To rade doslovno svi. Tu mislimo i na ono kad odete kod nekoga u kupaonicu pa usput, onako kradomice, probate kakvu ima kremu za ruke, lice, parfem.... ma nitko neće primijetiti, zar ne?


12. Mirišete svoju prljavu odjeću

To je onaj klasični „snif-test” tek toliko da provjerite je li majica ili vesta dovoljna čista da je odjenete još jednom. Priznajte, morala bi zaista smrdjeti da zaključite da je ne možete odjenuti ponovo. U ovu stavku možemo dodati i one trenutke kad pokušavate pomirisati vlastiti pazuh ili dah jer vas je uhvatila paranoja da možda baš vi zaudarate.


13. Mokrite dok se tuširate

Jedini koji tvrde da to nikada ne čine su oni kraljevske krvi, iako vjerojatno lažu. Možete to nazvati multitaskingom i štednjom vode, kako želite. Rijetki će ovo priznati.


14. Googlate sami sebe

Već ste probali utipkati svoje ime u Googleovu tražilicu, ali uvijek je dobro pogledati još jednom, tek toliko da provjerite nije li se pojavilo nešto novo o vama.


15. Popravljate si gaćice

Svima nam se ponekad gaćice neugodno uvuku tamo gdje ne bi trebale ili se nekako nezgodno pomaknu pa nas žuljaju. Onda se brzo ogledamo oko sebe, povučemo ih, popravimo, bacimo još jedan kratak pogled oko sebe....i dostojanstveno nastavljamo kamo smo krenuli.


16. Gurnete smeće ispod namještaja

Ispalo vam je nešto na pod, ali niste naročito motivirani da to pokupite? Neprimjetno ćete to gurnuti stopalom ispod kauča ili kuhinjskog ormara i zaboraviti na to.


17. Gledate video spotove sa slatkim životinjama

Svi to rade, ali ako su pritom na radnom mjestu nastoje to prikriti. Sljedeći put kad se budete osjećali neugodno zbog toga, sjetite se da je jedno istraživanje pokazalo da takve video snimke popravljaju raspoloženje zaposlenika i čine ih produktivnijima.


18. Radite grimase gledajući se u ogledalo

Šaljete sebi poljubac, mrštite se, vježbate dizanje obrve... i onda shvatite da je netko od kolega ušao u zahod i zatekao vas dok ste to činili. Ne morate crvenjeti zbog toga, velika je vjerojatnost da će i taj netko učiniti isto to dok bude prao ruke.


19. Slikate selfije i brišete ih

Čini vam se da danas imate baš dobru frizuru, šminka vam je dobro uspjela, zadovoljni ste svojim odrazom u ogledalu i...vjerojatno posežete za mobitelom i okidate nekoliko fotografija. Možda čak i namještate nekoliko različitih izraza lica. A onda sve to izbrišete jer vam je neugodno.

20. Brijete samo dio nogu

Ako namjeravate odjenuti suknju koja otkriva vaše noge samo ispod koljena, zašto gubiti vrijeme na brijanje cijelih nogu? :)

Linker
27. travanj 2024 04:41