Curcumin Forte+

Kurkumin – terapeutski saveznik u borbi protiv alergije

Kurkuma je biljka podrijetlom iz Indonezije i južne Indije, gdje se koristi više od 5000 godina. Tradicionalno je poznata kao „indijski šafran“ jer bojom nalikuje tom cijenjenom začinu, a okusom je paprena, topla i gorko slatka. Također, kurkuma je koncentrirani izvor jedinstvenog fitonutrijenta kurkumina, koji ima snažno protuupalno i antioksidacijsko djelovanje, slično onome vitaminu C i E.

Polifenol kurkumin – što je i kako djeluje?

Karakterističnu žutu boju kurkuma duguje polifenolu kurkuminu, aktivnom sastojku iz skupine kurkuminoida. Zahvaljujući korisnim svojstvima kurkumina koja su do sada otkrivena, znanstvenici smatraju kako kurkumin ostvaruje preventivan i posjeduje zaštitni učinak na široki niz bolesti uključujući maligne, autoimune, neurološke, metaboličke, plućne, jetrene i kardiovaskularne bolesti. Međutim, među najčešćim područjima primjene kurkumina nalaze se stanja oslabljenog imuniteta te alergijskih bolesti koje karakterizira prekomjerna reaktivnost imunološkog sustava, a znanstvena istraživanja pokazuju kako kurkumin ima antibakterijska, antivirusna i antifungalna svojstva.

Primjena kurkumina u liječenju astme

Uloga imunološkog sustava jest štititi organizam od bakterija i virusa. Međutim, kod osoba koje pate od alergija, imunološki sustav radi pojačano kako bi se obranio i od tih dodatnih prijetnji. U normalnim okolnostima, imunološki sustav ne napada pelud ili mačju dlaku, međutim, kod osoba koje su alergične u doticaju s tom tvari njihov organizam stvara IgE antitijela koja uzrokuju otpuštanje molekula histamina koje pak dovode do oticanja i upalnih procesa te se tada javljaju klasični simptomi alergije: curenje nosa, svrbež u očima i kihanje.

Alergijska astma je najčešći oblik astme i preko 50 % astmatičara boluje upravo zbog alergijskih reakcija. Alergeni u plućima izazivaju prekomjernu reakciju imunološkog sustava što dovodi do sužavanja mišića oko dišnih puteva i upale u dišnim putevima koji se s vremenom napune gustom sluzi. U liječenju alergijske astme ključno je poduzeti korake kojima će se izlaganje alergenima smanjiti na najmanju moguću mjeru. Također, oboljelima će se često propisati i terapija lijekovima, a dobru potpornu terapiju uz lijekove čini - kurkumin.

image
Curcumin Forte+

U istraživanju objavljenom 2014. godine, u kojem je sudjelovalo 60 ispitanika, ispitivao se utjecaj kurkumina koji se uzimao kao potporna terapija uz propisanu terapiju lijekovima tijekom 30 dana. Ispitanici su podijeljeni u dvije skupine od kojih je jedna skupina uz lijekove dobivala i kurkumin u kapsulama dok je druga skupina dobivala samo lijekove. Rezultati spirometrije pokazali su kako je kurkumin kod ispitanika uspješno smanjio opstrukciju dišnih puteva. Također, u skupini koja je unosila kurkumin došlo je do poboljšanja određenih krvnih parametara (ukupnog i diferencijalnog broja leukocita i brzine sedimentacije eritrocita). Temeljem dobivenih rezultata, znanstvenici su zaključili kako je kurkumin sigurna i učinkovita potporna terapija u liječenju bronhijalne astme zahvaljujući njegovim snažnim protuupalnim svojstvima.

Zaštita na svim razinama – Curcumin Forte+

Curcumin Forte+ sadrži snažnu sinergiju inovativnog micelarnog oblika kurkumina (koji ima 185 puta veću bioraspoloživost od nativnog kurkumina) i vitamina D koji doprinosi normalnoj funkciji imuniteta. Tako jedna Licaps® kapsula odgovara primjeni 5800 mg nativnog kurkumina odnosno otprilike 232 grama praha kurkume!

image
Curcumin Forte+

Uz Curcumin Forte+ ne morate razmišljati o padu imuniteta ili brinuti o sezoni alergija! Ovaj dodatak prehrani namijenjen je svim osobama koje žele doprinijeti boljoj funkciji imuniteta te onima koji žele unijeti visokoiskoristiv oblik kurkumina. Proizvod preporučamo koristiti tijekom cijele godine za održavanje obrambene otpornosti organizma, a posebno je poželjno suplementaciju započeti bar 3 mjeseca prije početka sezone alergije.

image
FOTOGRAFIJE:

Linker
27. travanj 2024 07:13