Ponestaje vam ideja? Došli ste na pravo mjesto :)
 FOTO: BAKE ME BY NINA MRVICA
ukradi ideju

Slatki nedjeljni ručak - medena piletina sa zapečenim batatom i salatom

Cijeli proces će vam oduzeti svega 50 minuta, a vjerujemo da će ovaj recept oduševiti i najzahtjevnijeg ukućana.

Za vas pripremila: Nina Mrvica - Bake me by Nina

Zadnjih nekoliko godina spravljate piletinu na, manje više, isti način? Znamo kako ona lako može postati dosadnjikava, no to ne znači da je vrijeme da je 'izbacite' iz vaše kuhinje.

Postoje brojni i mnogo zabavniji načini kako da je pripremite.

Jedan od njih je piletina premazana Letifico medenom kremom s dodatkom kurkume. I to ne zahtijeva sate i sate u kuhinji. Pogotovo ne s ovim receptom.

ZA MANJE OD SAT VREMENA

Ako vam već ponestaje ideja za nedjeljni ručak, onda ste došli na pravo mjesto.

Cijeli proces će vam oduzeti svega 50 minuta, a vjerujemo da će ovaj slasni recept oduševiti i najzahtjevnijeg ukućana.

Piletina s medom i kurkumom u škartocu, zapečeni batat i salata od rukole, skute i ulja sikavice! Zvuči dobro, zar ne?

Pa krenimo!

Dobar tek!

Vaša Nina Mrvica - Bake me by Nina

ZA PILETINU:

  • 4 pileća zabatka, otkoštena bez kože
  • 4 žlice Letifico medene kreme s dodatkom kurkume
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 4 žličice soli
  • 2 žličice kajenskog papra
  • 2 žličice korijandera u zrnu
  • 5 listova svježeg bosiljka

ZA BATAT:

  • 4 batata, srednje veličine
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica papra
  • 5 listova svježeg bosiljka
  • 2 žličice dimljene paprike

ZA SALATU:

Prvo ćemo pripremiti piletinu:

  1. Pileće zabatke očistite od viška kože, operite i posušite.
  2. Pećnicu upalite na 190 stupnjeva.
  3. U vatrostalnu posudu postavite papir za pečenje. Od njega ćemo napraviti škartoc. Neka vam prelazi rubove posude.
  4. Piletinu posolite s obje strane i posložite na papir za pečenje.
  5. Premažite svaki zabatak jednom žlicom Letifico medene kreme s dodatkom kurkume, začinite kajenskim paprom i korijanderom u zrnu.
  6. Sve prelijte s jednom žlicom maslinovog ulja pa zatvorite papir za pečenje. Rubove također zavrnite prema gore.
  7. Stavite peći na 30-35 minuta.
  8. Pečenu piletinu izvadite iz škartoca i odmah poslužite.

Vrijeme je za zapečeni batat:

  1. Batat ogulite pa narežite na štapiće jednake veličine.
  2. U zasebnoj posudi pomiješajte maslinovo ulje i začine.
  3. Batat posložite u posudu za pečenje pa prelijte s marinadom od ulja i začina.
  4. Pecite 20-25 minuta na 190 stupnjeva.
  5. Pečeni batat servirajte kao prilog piletini.

Ostaje nam salata:

  1. Rukolu operite i ocijedite.
  2. Kravlju skutu dodajte rukoli, na kraju natrgajte komadiće sušene rajčice.
  3. Sve začinite krupnom soli i prelijte Letifico uljem sikavice.
  4. Promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.

Linker
17. travanj 2024 18:20