Neka ovaj smoothie postane dio dnevne rutine.

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Proljeće stiže...

Pikantni smoothie za sagorijevanje masti i mršavljenje. Rezultate ćete vidjeti brzo

Prirodni sastojci ovdje su spojeni tako da ubrzaju metabolizam i istodobno potaknu sagorijevanje masti

Dodate li ovaj smoothie u svoj svakodnevni raspored, vrlo brzo ćete primijetiti kako se masne naslage polako, ali sigurno tope. Prirodni sastojci ovdje su spojeni tako da ubrzaju metabolizam i istodobno potaknu sagorijevanje masti. Ananas je poznat kao jedan od najboljih pomoćnika za mršavljenje zahvaljujući enzimu bromelainu koji razgrađuje masti i potiče mršavljenje. No, ananas obiluje i vitaminom C, vlaknima i manganom, a njegov se učinak na mršavljenje potencira u kombinaciji s avokadom, koji sadrži ulja bogata jednostruko nezasićenim i oleinskim masnim kiselinama koje učinkovito smanjuju trbušnu masnoću. Tu je i špinat, koji je prava nutritivna bomba, no sadrži vrlo malo kalorija, zatim menta koja ima diuretičko djelovanje, potiče metabolizam i smanjuje apetit te zeleni čaj bogat antioksidansima koji je jedan od glavnih sastojaka mnogih pripravaka za mršavljenje. I kao šećer na kraju nije šećer nego papar, i to kajenski, za koji su mnoga istraživanja pokazala da utječe na manji unos kalorija tijekom dana jer obuzdava apetit, a istodobno ubrzava metabolizam.

SASTOJCI

1 šalica svježeg špinata

2 jušne žlice svježe mente

1 stapka celera

1/2 šalice ohlađenog zelenog čaja

1/2 velikog grejpa

1 šalica ananasa

prstohvat kajenskog papra

PRIPREMA

Špinat, mentu, celer i zeleni čaj stavite u blender te miksajte dok ne dobijete glatku smjesu, zatim dodajte preostale sastojke i još jednom uključite blender. Poslužite dobro ohlađeno.

Sve najbolje smoothieje za mršavljenje pronađite u novom broju magazina 100 posto prirodno, u prodaji je od četvrtka, 17. veljače.

Linker
25. travanj 2024 19:11