SHUTTERSTOCK
Morate isprobati

Oduševljenje na internetu! Od sada brokulu kuhamo na drugačiji način

Jednostavna metoda pripreme brokule u kratkom je vremenu dosegla preko tri milijuna pregleda

O dobrobiti brokule čitamo gotovo svakodnevno. I ne čudi jer ova supernamirnica doista sadrži mnoštvo vitamina, minerala, antioksidansa i vlakana i zato je savršen saveznik u jačanju imuniteta te pridonosi općem zdravlju.

Potpuno nov način pripreme brokule

Iako se čini da je jednostavna i brza za pripremiti, poznati TikTok tata je pokazao suprotno. Sidney Raz čiji profil prati više od četiri milijuna ljudi u jednom od svojih mnogobrojnih videa pokazao trik kako na brz i efikasan način pripremiti brokulu. O tome koliko je oduševio brojne sljedbenike govori i činjenica da je video u vrlo kratkom roku dosegnuo više od tri milijuna pregleda.

- Evo nešto što do svojih 30-ih nisam znao! Brokulu treba nasjeckati tek nakon što se skuha - rekao je oduševljeno pokazujući pritom kako sirovu brokulu treba cvjetićima okrenuti prema dole u posudu s kipućom vodom te je nakon deset minuta izvaditi s hvataljkama van.

Umjesto da režemo jedan po jedan režanj kako smo možda navikli prije samog kuhanja, prema triku TikTokera gotovu brokulu režemo cijelu. Ova jednostavna metoda kuhanja nije samo brza, već štedi vrijeme u pripremi hrane te ujedno osigurava puno manje petljanja oko čišćenja prilikom kuhanja.

Viralan hit

Među brojnim pozitivnim komentarima našao se i onaj od MyRealFood aplikacije za zdrave recepte koja je također potvrdila da ova metoda pripremanja brokule znatno olakšava kuhanje. Dodatno, aplikacija preporučuje da ne zaboravite i na stabljiku koja je jednako dobra i čini obrok s brokulom cjelovitim.

Linker
25. travanj 2024 15:14