Snimila: Berislava Picek/HANZA MEDIA
Zdrava kuhaona

Lucijina domaća tjestenina za šalšu

30. kolovoz 2016.
Za 4 osobe

50 dag glatkog brašna
2 dl mlake vode
½ žličice soli
1 žlica chia sjemenki namočenih u vodi
1 mala žličica kurkume
malo maslinovog ulja

Priprema:

  1. Od sastojaka umijesite tijesto, mora biti tvrdo.
  2. Tijesto tanko razvaljajte.
  3. Zatim ga izrežite rezačem za pizzu (tako to radi Lucija). Dakako, imate li aparat za tjesteninu, sve je jednostavnije.
  4. Ostavite da se prosuši pa je spremite. Ako ćete je kuhati svježu, neka pričeka u hladnjaku. Kuhajte 10 minuta, mi volimo da je tjestenina tvrđa.
  5. Kad je gotova, prelijte umakom, mi smo dodali frigane kozice i svježe cherry rajčice.
Teme
Linker
04. prosinac 2021 22:24