Namaz poput tempanade od maslina samo je jedan prijedlog...
 Foto: vanillaandbean.com
Isprobajte nešto novo

Ljetni zalogajčići uz koje biste mogli i skinuti koju kilu

Istina je da jedva dočekamo godišnji odmor kako bismo se doista odmorili pa nam tek u rijetkim situacijama padne na pamet isprobati nešto novo... Tako je i u kuhinji, zar ne?

Sladoled, sladoledni kup, lubenica, dinja, nektarina, koja kupina i ... Eto, već nam je ponestalo ideja za osvježavajući snack koji bismo prizalogajili dok uživamo u toploj ljetnoj večeri na terasi. Ali ne mora biti tako.

Donosimo vam nekoliko odličnih ideja koje možete grickati uz telku, ponijeti na posao ili plažu, ali i poslužiti gostima... Što je još bolje, nisu jako kalorični pa bi vam mogli pomći ukoliko imate namjeru malo smršavjeti ovog ljeta. U svakom slučaju, vrijedi isprobati.

Ananas sa žara poslužen s umakom od jogurta

Foto: steelehousekitchen.com

Svježi ananas izrežite na kockice, posolite ga i popaprite, dodajte koju kap maslinovog ulje i pecite na roštilju. Kad je pečen pospite ga svežim peršinom ili vlascem.

Recept je ovdje!

Bruschetta sa pečenom tikvicom, ricotta sirom i metvicom

Foto: coleycooks.com

Tikvicu narežite na kockice i lagano prodinstajte u tavi na maslinovom ulju s malo soli i papra. Bruschettu tostirajte i na nju, dok je još topla, namažite ricottu, dodajte pečene tikvice, krupnu morsku sol i svježu metvicu.

Recept je ovdje!

Tapenada od maslina

Foto: vanillaandbean.com

Dosadio vam je namaz od tune, bakalara ili humus? Isprobajte tapenadu od maslina - jednostavno je, a tako fino... Trebat će vam tek nekoliko minuta za pripremu svih namirnica i isto toliko dok blender ne odradi svoje.

Sastojci:

345 g maslina (crne, zelene - po želji)
2 žlice kapara
2 žlice sušenih rajčica
2 režnja češnjaka
1 žličica oregana
4 žlice svježe nasjeckanog lista peršina
1 žlica svježe nasjeckanog lista bosiljka
1 žlica limunova soka (od 1/2 limuna)
maslinovo ulje
zrno crnog papra

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender. Želite li kremasti namaz maslinovo ulje dodajte postepeno i svako malo promiješajte sastojke da se krupniji približe oštrici na dnu posude. Želite li malo grublju tekstutu, ako što je ova na slici to činite još češće (otvaranje posude i ručno mješanje). Međutim, nemojte predugo blendati sastojke.

Cijeli recept možete pronaći ovdje!

Bruschetta sa cherry rajčicama i ricotta sirom

Foto: simplehealthykitchen.com

Ovako pripremljena bruschetta doista je odličan prijedlog za snack u svako doba dana. A jedna kriška ima tek 200 kcal.

Recept je ovdje!

Caprese osvježavajući ražnjići

Foto: melskitchencafe.com

Ništa lakše od ovoga, a osvježit će vas i barem na neko vrijeme zadovoljiti glad. Na ražnjić nabodite polovicu cherry rajčice, listiće bosiljka ili metvice i mozzarellu.

Recept je ovdje!

Pužići od lubenice, krastavaca i feta sira

Foto: www.cookingforkeeps.com

Mađioničari u kuhinji od svake namirnice mogu napraviti bajkovit prizor, pa se nemojte zamarati što vaša izvedba možda neće biti tako lijepa. Bitno je da na tanjuru imate lubenicu, svježi krastavac i feta sir. Jelo obogatitie maslinovim uljem i morskom solju.

Recept je ovdje!

Pečeni mladi grašak

Foto: coleycooks.com

Mladi grašak fenomenalna je namirnica, no ne morate ga baš uvijek samo kuhati ili spremati na salatu.

Recept je ovdje!

Voće zamrznuto u jogurtu s medom

Foto: sayyes.com

Ne može lakše - jogurt pomiješajte s medom, a zatim u njega umačite voće, odložite na masni papir i stavite hladiti u zamrzivač. Jedini problem je koje voće odabrati, hmmm.... To zaista može biti problem.

Recept je ovdje!

Aromatični valjušci od batata

Foto: simplehealthykitchen.com

Ovaj recept sličan je valjušcima od krumpira ili tikvica pa vam neće biti problem svladati ga. Batat skuhajte i naribajte, potom posolite i pustite da malo odstoji kako bi pustio višak vode. U tavi zagrijte ulje, od batata oblikujte valjuške i pecite dok se ne zarumeze. Kada su pečeni, posipajte ih svježim ružmarinom i krupnom solju.

Recept je ovdje!


Vaše mišljenje nam je važno!

Imate bolji prijedlog? Neki stari recept koji vas uvijek razveseli? Podijelite ga s nama!

Linker
25. travanj 2024 16:40