FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Svekrvina tajna

Kuharica otkrila kako priprema savršeno hrskave pečene krumpire. Za uspjeh su ključna dva predmeta

Jessica na sva usta hvali majku svog muža i njene krumpiriće i objašnjava njenu metodu pripreme korak po korak

Obožavate hrskave pečene krumpire, ali rijetko vam uspiju i još rjeđe „naletite” na takve kad jedete izvan kuće? E pa, sada biste ih mogli jesti češće, jer je amaterska kuharica Jessica iz Australije na Facebooku nesebično podijelila tajni recept prema kojem će pečeni krumpirići baš uvijek ispasti božanstveno hrskavi.

Ruku na srcu, kreatorica recepta je njena svekrva, ali nema veze. Jessica na sva usta hvali majku svog muža i njene krumpiriće i objašnjava njenu metodu pripreme korak po korak. I naglašava da su za uspjeh presudni - vilica i cjedilo.

Osim njih i, naravno, krumpira, i to bijelog, potrebni su vam samo biljno ulje ili pačja mast, sol i papar.

Vrijeme pripreme je, piše Jessica, oko sat i pol, ali vrijedi svake minute, jer samo će polagana priprema osigurati njihovu 'epsku' hrskavost i odličan okus. Pogledajmo korak po korak što ona i njena svekrva savjetuju.

1. korak: Krumpire ogulite i prerežite na polovice.

image
FOTOGRAFIJE: Facebook

2. korak: Kuhajte ih na štednjaku oko 20 minuta da omekšaju.

image
FOTOGRAFIJE: Facebook

3. korak: Izbockajte polovice krumpira vilicom da dodatno omekšaju. U lim za pečenje ulijte biljno ulje ili stavite pačju mast, pa ga stavite zagrijavati u pećnicu.

4. korak: Polovice krumpira dobro protresite u cjediljki, kako bi im površina postala neravna. Upravo zahvaljujući tome bit će hrskavi.

image
FOTOGRAFIJE: Facebook

5. korak: Posolite i popaprite krumpire te ih bacite na vruću masnoću u lim za pečenje. Pazite da se ne opečete.

image
FOTOGRAFIJE: Facebook

6. korak: Pecite ih na 200°C oko 30 minuta na jednoj strani, zatim ih okrenite i pecite još toliko na drugoj strani.

image
FOTOGRAFIJE: Facebook

Za uspjeh i hrskavost ključni su bockanje vilicom, lupanje u cjediljki i začinjanje uljem, solju i paprom, ističe Jessica koja je za predstavljeni recept dobila na stotine pohvala.

Neki su dodali i svoje kulinarske fore, pa predlažu dodavanje čajne žličice sode bikarbone u vodu za kuhanje krumpira ili pak pečenje krumpira na ulju rižinih mekinja.

Linker
18. travanj 2024 09:59