+t.
 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
SAVJETI TRENERA

Kako pametno pristupiti mršavljenju nakon duge ljetne pauze gdje ste vjerojatno jeli sve što vam je došlo pod ruku

Velik broj žena svake godine ponavlja iste greške koje im se obiju o glavu u trenutku kada žele izgubiti kilograme


Piše: Borna Dobrić | Online fitness trener za žene, PN1 Nutrition Coach



Jeste li se ikada zapitali zbog čega vam ona dijeta koju ste probali pred ljeto nije dala rezultate kakve ste očekivali?

Završetkom dijete vratili ste izgubljene kilograme i zamrzili svaku sekundu koju ste posvetili tom cilju te ste se odlučili totalno opustiti od svega preko ljeta?

Trenutno ste motivirani za krenuti s ponovnim uvođenjem nekakvih zdravijih navika u svoju prehranu i način života s ciljem poboljšanja izgleda?

Ako ste potvrdno klimnuli glavom na sve tri gore navedene tvrdnje onda će vam se isplatiti nastaviti čitati ovaj članak…


Velik broj žena svake godine ponavlja iste greške koje im se obiju o glavu u trenutku kada žele izgubiti kilograme. Vrijeme je da konačno srušimo nekakve fitness mitove koji su te do sada sputavali na putu do napretka o kakvom sanjaš. Vrijeme je da se napokon dovedeš u najbolju formu na koju ćeš biti ponosna. Vrijeme je da naučiš istovremeno uživati i ostvarivati napredak.


Ne radite nagle i drastične promjene

Velik broj žena skroz „sruši“ svoju prehranu tako daa izbacuje većinu namirnica i smanjuje broj obroka. Ovo dovodi do toga da si stalno gladna i nemaš energije. Često ovakav pristup ima negativan utjecaj na hormone. Što je najgore, događa se da se uspiješ riješiti viška kilograma, ali odmah povratkom na normalnu prehranu dolaziš do još gore situacije.

Pametniji pristup je krenuti na vrijeme i fokusirati se na konstantan napredak kroz manje promjene kako bi ga mogla zadržati cijelu godinu. Sa svim svojim klijenticama prakticiram fleksibilnu prehranu unutar koje nema zabranjenih namirnica. Ovakav pristup daje brutalne rezultate baš zbog toga što nema prekidanja prehrane zbog nedostatka discipline. Siguran sam da svatko može izdržati plan prehrane ako zna da će na kraju dana pojesti pizzu, čokoladu ili nešto drugo po želji…

Dobar savjet je da nekih 80% tvoje prehrane budu kvalitetne i nutritivno bogate namirnice a preostalih 20-tak posto ostavljaš za nešto što ti se stvarno jede.


Nemate se razloga bojati ugljikohidrata

Sigurno si čula od jedne prijateljice kako je ona uspjela riješiti problem s viškom kilograma tako da je izbacila ugljikohidrate iz prehrane…

Prava istina je da kada ih izbaciš iz prehrane možeš očekivati veći početni gubitak kilograma u prvih tjedan ili dva. Nažalost, većina tih kilograma je obična voda koja će se vratiti kada ponovno počneš jesti ugljikohidrate. Ovakav pristup nije održiv na duže staze i malo tko uspije izdržati uopće prvih mjesec dana. Ovo sigurno nije način na koji želiš živjeti cijeli svoj život…

Trebaš shvatiti kako je za gubljenje kilograma potrebno jesti manje nego što tvoje tijelo treba. Nije važno koja je namirnica, važan je unos na kraju dana.


Nevažni detalji “kradu” napredak

Došlo je vrijeme u kojem informacije o gubljenju kilograma možeš pronaći svugdje po internetu. Problem je u tome što ne znaš funkcionira li nešto pa pokušavaš zadovoljiti svaku sitnicu.

Zanemari stavke poput broja obroka u danu i vrijeme u koje jedeš. Zanemari glikemijski indeks namirnica. Zaboravi na to da ne smiješ kombinirati proteine, ugljikohidrate i masti u istom obroku.

Najveći napredak dolazi iz toga da unosiš manje energije nego što ti je potrebno za održavanje trenutne kilaže. Uz to još pripazi da unosiš dovoljno proteina i uz to obavezno treniraj. Pij dovoljno vode kroz dan, spavaj barem 7 sati tijekom noći i 90% napretka je zadovoljeno s minimalno uloženog truda. Misliš li da je ovo jednostavniji pristup koji bi mogla pratiti cijeli život?

BESPLATAN VODIČ: Tri tajne brzog mršavljenja bez praćenja kalorija

Ako želiš spržiti višak kilograma i otopiti masti onda će ti ovaj vodič definitivno pomoći. Tu ćeš dobiti sve savjete koje možeš provoditi kroz idućih sedam dana i ostvariti napredak. Osim toga, dobit ćeš i savjet iz Precision Nutrition edukacije i on se koristi u radu s više od 150 tisuća ljudi (dajem ti ga BESPLATNO)!

Link za preuzimanje vodiča je OVDJE.


Bornu možete pratiti i na Instagramu.

Linker
25. travanj 2024 17:42