Marijana Pašalić

 Privatni album
to se traži

Fit Mary donosi nam desert u kojem možemo uživati bez grižnje savjesti

Također je odličan zalogaj nakon treninga

Breskve obiluju betakarotenom, prekursorom vitamina A, koji je nužan za zdravlje očiju i kože. S obzirom na to da su bogate i vitaminom C, pomažu u boljoj asimilaciji željeza u organizam. Vitamin E koji sadrže učinkovit je u prevenciji nastanka arterijskog plaka i razvoja ateroskleroze, a vitamin B2 je koristan za zdravlje očiju i kože. Breskva sadrži i mineralne soli poput fosfora, magnezija i kalija koji je naročito važan za zdravlje srca.

Zbog visokog udjela vlakana breskve pomažu u snižavanju razine kolesterola u krvi i regulaciji krvnog tlaka. Jedan veći plod osigurava pet do devet posto preporučene dnevne količine vlakana za odraslu osobu. I ovdje valja istaknuti da je najbogatija vlaknima kora ploda.

image
Privatni album

Ukusno i zdravo

I zašto onda ne biste napravili desert upravo s ovim voće. Fitness trenerica Marijana Pašalić, poznatija kao Fit Mary donosi nam recept naziva pijane breskve.

Ogulite i prerežite breskve, izvadite koštice. Napravite premaz od domaće višnjevače, vanilije, pola žlice meda, malo cimeta i zapečenih sjeckanih badema. Umočite breskve u premaz i zapecite ih na 170, 20-ak minuta.

Stavite proteinski puding u škrinju na pola sata te kada se breskve ohlade dodati kuglu pudinga na njih - za fit zdravu verziju, ili sladoled ili šlag za sladokusce.

Ovaj desert sadrži 90-ak ukusnih kalorije. Guštajte bez grižnje savjesti.

Linker
27. travanj 2024 10:43