SHUTTERSTOCK
ukusno i zdravo

Barbie odobrila! Ružičasta tjestenina hit je na društvenim mrežama, imamo super recept

Zašto bi tjestenina morala biti jednolična? Uz nove sastojke standardna jela mogu dobiti potpuno novu dimenziju

Svijet je zarazila Barbiemanija. Učinak ovog filma ne samo da je zabavio publiku diljem svijeta, već je poslužio mnogim entuzijastima da na razne načine prikažu što sve mogu kroz roza boju. Pa tako i u svijetu kulinarstva. Zašto bi tjestenina morala biti jednolična kada ju možemo na zdrav način učiniti rozom, zar ne? Glavni sastojak ove Barbie inspiracije je cikla. Ovo povrće bogato esencijalnim hranjivim tvarima poput željeza, magnezija, kalija, vitamina B i ostalih minerala se nakon što se pomiješa s mascarponeom, parmezanom, limunom i češnjakom dobiva baršunasti, ružičasti umak.

Uz to, najviše cijenimo jednostavnost i uštedu vremena, a to je upravo ono što priprema ovog jela nudi. S ovom svježom, ljetnom tjesteninom i Barbie bi se sigurno složila!

image
SHUTTERSTOCK

Sastojci za tri do četiri serviranja:

  • 3 cikle srednje veličine - očišćene i naribane
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1½ žličica soli (podijeljeno)
  • 360 g mascarponea (podijeljeno)
  • 1 ocijeđen limun (sok i korica)
  • 1 češanj češnjaka (grubo nasjeckan)
  • 45 g ribanog parmezana (plus dodatno za posluživanje)
  • pola žličice crnog papra
  • 255 g tjestenine
  • bosiljak, za posluživanje

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Očišćenoj cikli dodajte maslinovo ulje i ½ žličice soli. Ciklu čvrsto zamotajte u dva sloja aluminijske folije i stavite je na lim za pečenje. Kad se pećnica zagrije, ciklu pecite 50 minuta do sat vremena dok ne omekša. Izvadite ciklu iz folije i ostavite je da se malo ohladi prije nego što ju obrišite papirnatim ručnikom. Narežite ju na četvrtine i ostavite sa strane.
  2. Ohlađenu ciklu dodajte u blender zajedno s preostalom soli, mascarponeom, limunovim sokom, koricom od limuna, češnjakom, ribanim parmezanom i paprom. Blendajte jednu do dvije minute dok sve dok smjesa ne postane sjedinjena i glatka. Po želji dodajte još soli i papra.
  3. Skuhajte tjesteninu prema uputama na kutiji dok ne postane al dente. Ocijedite tjesteninu, uz šalicu vode od kuhanja, i vratite je u lonac. Na srednjoj vatri umiješajte umak od cikle tako da se rezanci ravnomjerno prekriju, dodajući malo vode za tjesteninu da se sve još više prožme.
  4. Na svaku porciju tjestenine stavite još malo mascarponea, maslinovog ulja, malo limuna i ukrasite bosiljkom. Poslužite odmah.

Pogledajte i ovaj TikTok video od četiri sastojka

@tastyuk Barbie Pasta ? WE ARE OBSESSED! @Ems Foodie Fix makes it with only 4 ingredients and it taste amazing #barbie #barbiepasta #barbiemovie #pinkpasta #recipe ♬ Barbie World - ?
Linker
19. travanj 2024 12:24