Koncert će se održati 13.ožujka u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog
 Krume Ivanovski
Koncert za život

Zagrebačka filharmonija nastupa u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja

Koncert je humanitarnog karaktera i okupit će poznate glazbenike koji na taj način, zajedno s građanima, podupiru aktivnosti Zaklade Ana Rukavina

U sjećanje na novinarku Anu Rukavinu Erceg i maestra Vjekoslava Šuteja u petak, 13. ožujka, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se tradicionalni, jedanaesti po redu Koncert za život. Kao i svake godine, ovaj koncert u organizaciji Zagrebačke filharmonije za Zakladu Ana Rukavina, humanitarnog je karaktera te će okupiti poznate glazbenike koji, zajedno s građanima, na taj način podupiru aktivnosti Zaklade.

Najljepša glazbena literatura

Dio prihoda od prodaje ulaznica namijenjen je proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručnom usavršavanju mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija. Koncert za život će se održati pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Na Koncertu za život u sklopu Plavog ciklusa nastupit će Zagrebačka filharmonija i makedonski pijanist Simon Trpčeski pod vodstvom dirigenta Simona Krečiča, a na programu će se naći i djela L. van Beethovena i A. Borodina.

Uz pratnju Zagrebačke filharmonije, svi posjetitelji moći će uživati u najljepšim djelima glazbene literature te slaviti ono najdragocjenije – život. Svi koji žele biti dio ove raskošne glazbene večeri mogu ulaznice po cijeni od 120, 150 i 180 kuna kupiti na blagajni Zagrebačke filharmonije ili online na ulaznice.hr.

Nadu za život dobilo je 117 osoba

Hrvatska je jedanaesta država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na 10.000 stanovnika te osma u svijetu po broju darovane krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika. Od početka rada Zaklada Ana Rukavina ukupno je prikupila i utrošila gotovo 60 milijuna kuna u razvoj hrvatskog zdravstva, a Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica proširen je sa 150 na više od 64.000 darivatelja. Zahvaljujući dobrim ljudima i njihovim donacijama, Zaklada je omogućila stručno usavršavanje mladim liječnicima te je dosad sedmero liječnika iz Hrvatske dobilo priliku usavršavati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini. I ono najvrednije: nadu za spas života dobilo je 117 oboljelih osoba.

Linker
01. svibanj 2024 16:30