Getty Images/iStockphoto
VODA KAO ESENCIJA ZDRAVLJA I LJEPOTE

Naša koža zahtjeva hidrataciju tijekom čitave godine, ali ljeti joj je ipak potrebna i dodatna njega

Naš organizam se sastoji od čak 70 posto vode, a dovoljan unos vode u tijelo od iznimne je važnosti

Kada pričamo o zdravlju i ljepoti, ne možemo zanemariti činjenicu kako je voda dio naše svakodnevice na svim poljima. Naš organizam se sastoji od čak 70 posto vode, a dovoljan unos vode u tijelo od iznimne je važnosti. I baš kao što je organizmu potrebna voda, potrebna je i našoj koži. Za zimskih dana bitno je nadoknaditi hidrataciju zbog suhih prostora uzorkovanih grijanjem i niskih vanjskih temperatura i vjetra, ali ljeti je jednako bitno održavati vlažnost kože. Visoke temperature, klimatizirani prostori, povećana količina znojenja, sve su to faktori koji utječu na našu kožu.

Outdoor, close-up, beauty portrait of a beautiful freckled woman. Developed from RAW; retouched with special care and attention; Small amount of grain added for best final impression; Ready made for print and web use;
Getty Images/iStockphoto

A što zapravo znači pojam dehidracije? Ovaj problem se javlja kad naša koža gubi više vlage nego što je dobiva, a može zahvatiti bilo koji tip kože, bez obzira na godine. Na izgled naše kože također utječe genetika, ali i vanjski utjecaji poput UV zračenja, stres, loša prehrana te nedovoljna količina sna i duhanski dim. Svi ovi čimbenici uzrokuju stvaranje slobodnih radikala koji oštećuju stanice i zaštitnu funkciju kože. Kako bi zaštitili svoje zdravlje i kožu, nemojte zaboraviti kako sve prvenstveno počinje iznutra. Upravo iz tog razloga nemojte zanemariti unos tekućine u tijelo tijekom cijelog dana, a najbolja opcija su voda i čajevi te stavite fokus na pravilnu prehranu i vježbanje.

Također, jedna od najbitnijih stvari koja će vam pomoći jest kvalitetna i adekvatna hidratantna krema. Stručnjaci u dermokozmetičkom brendu Eau Thermale Avène pronašli su rješenje za sve tipove kože i godišta uz Hydrance Aqua-Gel, jedinstveni proizvod nadahnut azijskom beauty rutinom. Krema je formulirana u Japanu i proizvedena u Francuskoj, a specifična je po svojoj jedinstvenoj strukturi koja u sebi objedinjuje bogatu raskoš kreme i laganu svježinu losiona.

Closeup portrait of a beautiful blonde woman wearing a straw hat
Getty Images

Eau Thermale Avène Hydrance Aqua-Gel idealna je opcija jer se može koristiti na tri načina tako da više nemate isprike da nemate vremena za mali beauty tretman. Može se koristiti kao dnevna njega uz klasično nanošenje ujutro, kao noćna maska kada se nanosi u debljem sloju, ali i za njegu područja oko očiju. Specifična gelasta struktura omogućava zdravu kožu bez nepoželjnog filma koji znaju stvarati kreme. Inovativni pristup omogućio je da kada mreža međusobno povezanih djelatnih sastojaka kreme dođe u kontakt s kožom, pod pritiskom nanošenja veze među njima pucaju čime se oslobađa patentirani Cohederm™ kompleks djelatnih sastojaka i Avène termalna izvorska voda.

Ova kombinacija omogućava sastojcima da prolaze kroz površinske slojeve epiderme, gornji sloj epiderme se popunjava i dolazi do dugotrajnog umirujućeg djelovanja. Kako bi se oslobodila prirodna svježina kože, dva agenta pre-tokoferil i dekstran sulfat, zajedno uklanjanju tragove umora iz vaše kože i štite ju od štetnih učinaka oksidativnog stresa.

Također, kako bi vaša koža bila i ostala zdrava i hidratizirana, nije potrebno previše koraka u rutini već je poželjno jedino da prije nanošenja kreme, lice osvježite sada već kultnom Avène termalnom izvorskom vodom koja će omogućiti bolju apsorpciju Aqua-gela. S obzirom na to da je Eau Thermale Avène Hydrance Aqua-Gel krema namijenjena svim tipovima kože, ali posebice za dehidriranu i iscrpljenu kožu, počastite se svojim savršenim ljetnim suputnikom koji je jednako funkcionalan tijekom čitave godine.

Beauty Woman with natural green palm leaf Portrait, model girl with perfect makeup, natural eyeshadows. Brunette Beautiful Fashion Model Girl Face. Skin care. Perfect Skin. On pink Background
Getty Images/iStockphoto

I ne zaboravite, ljepota dolazi unutra jednako kao izvana i stoga čuvajte i njegujte svoje tijelo na najkvalitetniji način.


Sadržaj nastao u suradnji s Eau Thermale Avène

Linker
26. travanj 2024 15:15