Liječenje glavobolje

Kod liječenja glavobolje akupunkturom igle se ubadaju u određene toke na glavi, ali mogu i na neka mjesta na rukama ili nogama.

Akupunktura - oslobađa se blokirana energija i uspostavlja ravnoteža u tijelu. Kod liječenja glavobolja igle se ubadaju u određene toke na glavi, ali mogu i neka mjesta na rukama ili nogama. No, to nije opcija ukoliko imate povišenu temperaturu, ako ste bili na zračenju, uzmate kortikosteride i psihofarmake ili imate ugrađeni pacemaker.

Akupresura - pritišću se određene točke prstima, laktom ili drvenim štapićima. Cilj je uravnotežiti protok energije kroz tjelesne meridijane. Smatra se da se na taj način stimulira lučenje beta endorfina koji služi kao analgetik kojeg tijelo samo proizvodi.

Aromaterapija - koriste se eterična ulja, poput lavande, parene metvice i bademovog ulja. Njihovim korištenjem se uspostavlja ravnoteža i sklad na tjelesnoj, psihičkoj i duhovnoj razini. Za uklanjanje migrene se koristi po kap ulja paprene metvice i lavande te dvije žlice bademova ulja. Navedeni se pripravak lagano umasira u područje oko očiju i stražnji dio vrata. Kod tenzijske glavobolje upotrebljavaju se dvije kapi lavandina ulja koje se polako umasiraju u bazu lubanje te na sljepoočnice i iza ušiju. Osim toga se može pomješati i nekoliko kapi mažurana, paprene metvice i lavande te miris te mješavine udahnuti nekoliko puta.

Homeopatija - liječenje isključivo biljnim lijekovima. Prije liječenja homeopatskim pripravcima obavezno treba konzultirati liječnika.

Masaža - osobito dobro za liječenje ukočenih vratnih mišića. Masiraju se bolni i ukočeni vrat i ramena što potiče djelovanje vanjskih podražaja na receptore kože te odašilje poruku mozgu koji pak luči hormon sreće - endorfin. On opušta organizam, a nerijetko su upravo napetost i stres uzroci glavobolja. Shiatsu masažu, odnosno pritisak na određene dijelove, možemo primijeniti i sami. Kod glavobolje valja prebaciti lijevu ruku preko gave i prstima pritisnuti dio ispod jagodične kosti osam sekundi. Isto treba učiniti i na lijevoj strani. Postupak se ponavlja nekoliko puta.

Linker
05. svibanj 2024 19:24