Hiperpigmentacija ne mora više biti problem

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
upoznajte ih

Borite se s hiperpigmentacijskim mrljama? Znate li koji su sastojci najmoćniji za njihovo ublažavanje

Smeđe mrljice na koži oko očiju i usta te na dlanovima kod mnogih izazivaju frustraciju i nezadovoljstvo. No, ne morate se miriti s tim problemom jer ima načina da mrlje učinite manje vidljivima i spriječite nastanak novih. U tome će vam najbolje pomoći dobra kombinacija visoko kvalitetnih sastojaka

Iz godine u godinu sve više žena, ali i muškaraca, pati od nekog oblika hiperpigmentacija. Prema nekim istraživanjima jedna od tri žene borit će se s tim problemom tijekom života. Stoga nemojte očajavati primijetite li na koži tamne mrlje koje prije niste imali. Niste jedini i, srećom, danas imamo na raspolaganju moćne saveznike koji mogu ublažiti simptome, ali i spriječiti njihovu pojavu ako se koriste kao redovita njega.

Hiperpigmentacije se najčešće javljaju na koži ruku, lica i dekoltea, odnosno dijelovima tijela koji su najizloženiji sunčevim zrakama, jednim od glavnih uzroka nastanka tamnih mrlja na koži. No, postoji i niz drugih faktora koji mogu pogodovati stvaranju tamnih mrlja, a neki od najčešćih su starenje, genetsko nasljeđe, izostanak redovite njege kože ili dugotrajno korištenje neodgovarajuće kozmetike, manjak vitamina (naročito vitamina A, C i E), hormonalna neravnoteža (primjerice u trudnoći ili u menopauzi), akne, psorijaza, trauma kože uslijed kozmetičkih tretmana, određeni lijekovi pa čak i pušenje. U svakom slučaju, kod osoba koje se s njima bore, tamne mrlje mogu uzrokovati neugodu. Neophodno je poduzeti nešto da se problem ublaži ili, što je najbolje rješenje, djelovati preventivno te spriječiti daljnji nastanak mrlja odgovarajućom njegom kože sklone hiperpigmentaciji.

To je moguće zahvaljujući sastojcima koji imaju depigmentirajuće djelovanje, koji učvršćuju kožu, daju joj elastičnost i neutraliziraju djelovanje čimbenika starenja. Među najmoćnijim sastojcima za ublažavanje i prevenciju hiperpigmentacije su ekstrakt kore magnolije, ulje slatkog badema, ekstrakt cvijeta crnog sljeza, ekstrakt korijena sladića i glikolna kiselina.


Moćni sastojci

Ekstrakt kore magnolije, koji se dobiva od biljke Magnolia officinalis, ima umirujuće djelovanje na nadraženu kožu, ublažava hiperpigmentacije i staračke mrlje te koži daje svježiji i ujednačeniji izgled. Poznat je po svom posvjetljujućem učinku na kožu do kojeg dolazi tako što neutralizira oštećenja kože i pigmentacije uzrokovane UV zrakama. On sadrži aktivne komponente magnolol i honokiol, a čak je tri puta jači antioksidans od vitamina E. Tako preventivno djeluje na sve promjene kože uzrokovane djelovanjem slobodnih radikala, uključujući i nastanak mrlja. Pokazalo se da ekstrakt magnolije pomaže i u prevenciji gubitka elastičnosti kože te smanjuje crvenilo. Još jedan dragocjen sastojak za njegu kože općenito, ali i za ublažavanje problema hiperpigmentacija, je ulje slatkog badema. Ono je bogat izvor vitamina E, a upravo taj vitamin može pomoći u smanjenju hiperpigmentacijskih simptoma na koži.

Ulje slatkog badema pomaže i u zaštiti kože od štetnog djelovanja UV zraka. Naime, prema rezultatima istraživanja objavljenog u časopisu Journal of Cosmetic Dermatology, topička primjena ulja slatkog badema sprečava nastanak strukturalnih oštećenja kože uzrokovanih ultraljubičastim zrakama te usporava proces fotostarenja. No, kad je riječ o koži, ulje badema ima i niz drugih pozitivnih učinka, od ublažavanja tamnih kolutova oko očiju do njege i cijeljenja suhe i nadražene kože. Jedan od sastojaka koji su među najpoželjnijima za njegu kože sklone hiperpigmentacijama je ekstrakt korijena sladića. Ovaj prirodni posvjetljivač kože ima depigmentirajući učinak, a njegovo moćno djelovanje utječe na melanogenezu, odnosno proces stvaranja melanina. Budući da ima i izuzetno umirujuće i protuupalno djelovanje, ujednačava ton kože ne izazivajući nadraženost.

Glikolna kiselina je vrlo važna za eksfolijaciju kože, odnosno piling kojim se uklanjaju odumrle stanice, potiču procesi samoobnove kože te proces stvaranja kolagena i elastina u koži. Mnogima će možda biti novost da je ekstrakt cvijeta crnog sljeza vrlo poželjan sastojak za njegu kože općenito. On umiruje i hidrira, a naročito je koristan za njegu kože sklone hiperpigmentaciji koja je često nadražena i upravo vapi za tako moćnim sastojkom koji će je smiriti i pružiti joj odgovarajuću hidrataciju.

image

EPTADERMOVA EPTA SPOT LINIJA ZA KOŽU SKLONU HIPERPIGMENTACIJAMA

FOTOGRAFIJE: DOMAGOJ KUNIC


Sve na jednom mjestu

Najbolja vijest za sve one koji vode borbu s neestetskim tamnim mrljama i mrljicama na koži je da sve te sastojke, u savršenoj kombinaciji i omjerima možete pronaći u proizvodima Eptadermove linije EPTA SPOT. Nema potrebe da lutate i istražujete po policama trgovina i isprobavate tko zna koliko proizvoda jer su kvalitetni sastojci za ublažavanje hiperpigmentacija sada dostupni u ljekarnama. Inovativna formulacija EPTA SPOT linije za kožu sklonu hiperpigmentacijama zahvaljujući posebnoj kombinaciji moćnih sastojaka pomaže u ublažavanju tvrdoglavih mrljica na koži. Osim gela za čišćenje i kreme sa zaštitnim faktorom 50, Eptaderm u ovoj liniji nudi dnevnu kremu i noćni serum koji se savršeno nadopunjuju. S obzirom na mirovanje lica noću, serum je kreiran tako da sadrži veći dio ekstrakta korijena sladića te ima intenzivnije djelovanje na kožu dok neometano spavate. Za postizanje što boljih rezultata, najbolje je koristiti EPTA SPOT liniju u cijelosti, a na taj ćete način svojoj koži pružiti kvalitetnu i potpunu njegu te vam dodatni proizvodi neće niti biti potrebni.

Poklonite sebi i drugima ono što vam je najpotrebnije

Kako je ovo vrijeme darivanja, a onima do kojih nam je najviše stalo želimo pokloniti nešto što će ih zaista obradovat vjerujemo da će proizvodi EPTA SPOT linije sigurno biti jedan od najdražih poklona osobama s kožom sklonom hiperpigmentacijama. Vrhunska njega i ublažavanje problema koji nekoga čine nezadovoljnima i frustriranima pun je pogodak i poklon s kojim ne možete pogriješiti. U bolje opskrbljenim ljekarnama je upravo u tijeku akcija EPTA SPOT COMBO u kojoj se nude EPTA SPOT gel za čišćenje i EPTA SPOT SPF 50+ krema za zaštitu od sunca za samo 349 kuna. Nemojte zaboraviti ni na sebe jer, ako ste upravo vi osoba s kožom sklonom hiperpigmentacijama, ovo blagdansko vrijeme je pravi trenutak da si darujete njegu koja će vas učiniti zadovoljnijima i punima samopouzdanja.


image

EPTADERMOVA EPTA SPOT LINIJA ZA KOŽU SKLONU HIPERPIGMENTACIJAMA

FOTOGRAFIJE: DOMAGOJ KUNIC
Linker
22. travanj 2024 18:57