Bolje da ljulja nego da žulja

Sve o fenomenu velikih guzi koje su postale san svakog muškarca

Muškarci vole dobre guze, a psiholozi tvrde da je ta privlačnost primalna, preciznije, da ih obožavaju zato što ukazuju na plodnost žene. No, postoje i brojni drugi razlozi...

 

Ženske stražnjice. Muškarci, kao da su opsjednuti njima, a ta fiksacije, čini se, samo raste. Zahvaljujući brojnim zvijezdama poput Jennifer Lopez i Shakire, pop kultura ih slavi i uzdiže na pijedestal.

Muškarci vole dobre guze, a psiholozi tvrde da je ta privlačnost primalna, preciznije, da ih obožavaju zato što ukazuju na plodnost žene, jednako kao tanak struk, bokovi i grudi.

No, postoje i brojni drugi razlozi zbog kojih je čvrsta stražnjica skinula grudi s 'trona'.

 

Zabranjeno voće

Muškarci znaju da im pristup nije (uvijek) omogućen te samim time guza postaje još privlačnija. Ima istine u onoj staroj 'zabranjeno voće je najslađe'

- To je tabu. Nije nam dozvoljeno ići tamo. A kad pričamo o seksu, postoji nešto životinjsko i prljavo o tome da se uspnemo na ženu odozada - rekao je Eric Garrison, stručnjak za seks.

 

Vole je zgrabiti

O ovome možemo misliti svašta, ali jedna stvar je jasna - frajeri vole svoje cure uštipnuti i malo pljesnuti po stražnjici. I to ne samo u spavaćoj sobi. Oni to rade dok se šetate po gradu, dok čekate u redu na blagajni, u pošti…

Što je tako zabavno u štipkanju stražnjice? Nemamo pojma. Frajeri valjda bolje znaju…

 

Odlično izgleda u trapericama

OK, to i žene znaju. Koliko puta ste samo vidjele frajere kako se okreću za ženom u uskim trapericama. No, moramo priznati i mi volimo 'škicnuti i njihove guze.

 

Pop kultura

Mrdanje guzom gotovo je u svakom spotu, a mnoge pjesme se vrte upravo oko ovog dijela tijela. I kako onda ne biti opsjednut :) Strane i domaće pjevačice (a jedna je, složit ćete se - Lidija Bačić :)) ponosno pokazuju svoje utegnute guze, a neke su je čak, poput J. Lo i osigurale.

I to na 27 milijuna dolara. Društvene mreže pune su čvrstih guza, fotografija iz teretana, magičnih čučnjeva… I kako ih onda ne voljeti?

View this post on Instagram

knew you were watching

A post shared by Alexis Ren (@alexisren) on

 

Izgleda zdravo

Ozbiljno, kad vidite ženu s čvrstom stražnjicom, instinktivno pomislite kako je fit i zdrava. I ovo je sa ženskog gledišta. Iz perspektive muškarca, to je ista stvar, ali samo intenzivnije. Oni ženu s lijepom guzom vide kao nekog tko se brine o sebi, vježba i pokušava ostati u što boljoj formi.

Već je zamišljaju kako, u kratkim  hlačicama, radi čučnjeve u teretani… A u stvarnosti ona vježba u širokoj trenirci… No, to sad nije bitno. Mašta radi svašta…

 

Ukazuje na plodnost

U istraživanju je sudjelovalo 100 muškaraca starih između 17 i 34 godine, i od kojih su istraživači studije tražili da procijene ženske siluete promatrane bočno.

[GIF: our-sizzling-seduction

Istraživači su otkrili da je najviše muškaraca bilo oduševljeno pogledom na ženske siluete kod kojih je kralježnica zakrivljena pod 45 stupnjeva od donjeg dijela leđa do gluteusa.

Voditelj studije David Lewis objasnio je da navedene muške preferencije nemaju toliko veze s estetikom koliko s 'prethistorijskim razlozima'. Naime, žene koje imaju spomenutu zakrivljenost fiziološki bolje podnose trudnoću, odnosno bolje mogu podnijeti i višestruke trudnoće.

Tako da muškarci instinktivno smatraju takve žene privlačnijim kako bi im osigurale potomstvo.

 

Ovisni su

Jedna je studija pokazala da muškarci zaista imaju neku vrstu ovisnosti kada su u pitanju ženske guze. Kada muškarac vide djevojku s velikom stražnjicom, aktivira im se isto područje mozga koje je aktivira droga ili alkohol.

 

Doggy poza

Ova poza je oduvijek bila popularna, a danas je zahvaljujući 'guzama svuda oko nas' postala još popularnija. Frajeri 'doggy' gledaju kao nešto najbliže analnom seksu - nečemu što, priznali oni to ili ne, jednostavno ne mogu odoljeti zbog svoje neizmjerne znatiželje.

- Poznato je da muškarci vole tu pozu, vole ono životinjsko u njoj - kažu stručnjaci.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo