STRAVA

Devetogodišnji dječak ubio 11 životinja u ZOO vrtu, ravnateljica: ‘Muka mi je od ovoga‘

Psihijatrica Esther van Fenema rekla je kako joj je jako žao životinja koje su nastradale, no zabrinuta je i za dijete

Ilustracija

 Dorapics/Shotshop Gmbh/Profimedia

Devet godina star dječak ubio je 11 životinja u ZOO vrtu Kako je izvijestio Metro, objavljeno je da neimenovano dijete nije pokazalo "nikakve emocije" nakon što je zadavilo devet kunića i dva zamorca tijekom posjeta Zoološkom vrtu za kućne ljubimce Rekerhout u Alkmaaru u Nizozemskoj.

Dječak je 11. ožujka sam posjetio zoološki vrt prije nego što je otišao do životinja. Upraviteljica Ali Dorenbos ostao je zgrožena groznom scenom koja se odigrala.

- Muka mi je od toga - rekla je Dorenbos, piše VT.

Slike atrakcije na internetu pokazuju da se u zoološkom vrtu nalaze razne životinje, poput koza, pataka, svinja i zečeva. Govoreći za lokalnu novinsku kuću De Telegraaf, Dorenbos je rekla da dječak nije pokazao "nikakve emocije" nakon što je ubio životinje.

Dodala je kako je ZOO kojim upravlja mjesto stvoreno kako bi njegovi posjetitelji bili sretni i to je za 42 godine, koliko je na njegovom čelu, bilo tako.

- Ovo je mjesto na kojem je jako lijepo. Djecu učimo kako pristupiti životinjama i učiniti ih sretnima - pojasnila je.

Psihijatrica Esther van Fenema rekla je kako joj je jako žao životinja koje su nastradale, no zabrinuta je i za dijete.

- Očigledno je da se on osjeća jako loše, čim je ovo napravio. Moja poruka roditeljima je: ako usmrtite životinju u kući, čak i ako se radi o insektu, objasnite djetetu zašto to radite. Tko će naučiti da ne ubije zamorca - rekla je i dodala kako je ovo pokazatelj poremećaja ponašanja i pozvala je da se ovaj incident temeljito istraži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:22