Getty Images
ZA MLADOLIK IZGLED

Znate li zašto je kolagen toliko važan za našu kožu, a posebice ljeti?

Ljetna sezona kada se izlažemo suncu puno više nego ostatak godine dodatno oštećuje kožu, a time slabe elastin i kolagen

U posljednje vrijeme sve se više pažnje posvećuje važnosti kolagena, a razloga za to ima zaista puno. Kolagenovu važnost u održavanju mladenačkog izgleda kože ne možemo ignorirati jer on koži pruža elastičnost, omogućuje joj hidriranost i zdrav izgled. Također, kolagen pomaže organizmu da uspješno metabolizira masnoće.

Ljetna sezona kada se izlažemo suncu puno više nego ostatak godine dodatno oštećuje kožu, a time slabe elastin i kolagen. U prijevodu, ovaj proces dovodi do pojave dubljih bora, gubitka čvrstoće i ovješenosti kože, a proizvodnja kolagena se počinje smanjivati već i prije 30. godine života. Stoga je sada idealna prilika da svom organizmu pomognete s dodatnim unosom kolagena.

Portrait of young attractive lady with long wavy red hair and freckles on her face. Woman posing on sunny summer day.
Getty Images/iStockphoto

Što je kolagen i koja je njegova uloga?

Riječ je o proteinu koji nastaje u dermisu, unutarnjem sloju kože građenom od vezivnog tkiva, a u ljudskom tijelu postoji više od 25 tipova kolagena. Njegova primarna funkcija je da jača određene strukture, štiti kožu i tijelo od kanceroznih stanica, ali i od toksina iz okoliša kojima smo svakodnevno izloženi.

Bez kolagena, koža ne bi bila elastična, ali problem je što se njegova proizvodnja u organizmu smanjuje i prije 30. godine. To dovodi do nastanka bora, ali i ozbiljnijih problema kao što su tamna područja oko očiju, crvenilo kože i različiti pigmentacijski problemi. Također, opadanje kolagena utječe na kosu koja postaje beživotna i mlohava, ali i na nokte koji zbog manjka kolagena lakše pucaju.

Ujedno, kolagen ima važnu ulogu kada su u pitanju kosti, zglobovi, mišići i ligamenti. Smanjenjem kolagena u organizmu, kosti mogu postati krhkije, a zglobovi nefleksibilni.

Kako povećati količinu kolagena u organizmu?

Kao i uvijek, najbitnija je zdrava i dobra prehrana s dodatnim porcijama proteina biljnog porijekla koja je najbolji način nadoknade izgubljenog kolagena. Orašasto voće, tofu i drugi proizvodi od soje također pomažu u održavanju količine kolagena u organizmu, dok su od mesa najbolji odabir riba i piletina. A svakako je odlično pomoći organizmu uz dodatke prehrani poput Kolagen shota koji će vam pomoći da nadomjestite izgubljeni kolagen, ali i stimulirati stvaranje novog.

Kolagen shot je novi, super koncentrirani anti-aging dodatak prehrani s kolagenom, MSM-om, hijaluronskom kiselinom, vitaminima i cinkom za cjelokupnu njegu kože. Pružat će vam mladoliki izgled, ojačati kosu i nokte i utjecati na gipkost zglobova, a u sebi sadrži riblji kolagen koji je najčvršći i najsigurniji oblik kolagena.

Sa svojom niskom molekularnom masom i malom veličinom molekule je 1,5 puta bolje iskoristiva u usporedbi s goveđim i svinjskim kolagenom, osim toga dodaci prehrani u tekućem obliku imaju do 10 puta bolju apsorpciju nego oni u prahu ili u tabletama. U usporedbi s drugim super koncentriranim nutrikozmetičkim proizvodima koji sadrže kolagen je Kolagen shot odličnog okusa po crnoj mrkvi sa zaslađivačima, bez šećera i masnoća i bez glutena.

Stoga, pobrinite se na vrijeme za svoju kožu i tijelo i omogućite im najbolje. Koža, kosa, nokti i zglobovi će vam biti zahvalni, a sjaj koji ćete imate biti će neodoljiv!

Linker
27. travanj 2024 15:32