Borba s ušima može biti dugotrajna i mukotrpna zbog brojnih zabluda ... Nemojte eksperimentirati na svom djetetu.
 Foto: iStock
Efektivno protiv dosadnih nametnika

Prva pomoć za roditelje: Kako se riješiti sitnih nametnika

Svi smo se barem jednom susreli sa ušima tijekom života. Ovi nametnici su noćna mora svakog roditelja jer su upravo vrtić i škola glavni izvori zaraze. Iako do epidemije najčešće dolazi među djecom, ušima se može zaraziti bilo tko bez obzira na dob, dužinu i gustoću kose, te osobnu higijenu.

Prvi znakovi zaraze ušima su intenzivni svrab tjemena zbog kojega se dijete češe intenzivnije no što je uobičajeno i sjajne bijele gnjide čvrsto pričvršćene pri korijenu kose.

Uši su velike između 2,5 do 3,5 milimetra, a svojom se bojom prilagođavaju boji kože pa ih je ponekad teško uočiti. Iako bi bilo poželjno da liječnik postavi dijagnozu, roditelji mogu sami prepoznati zarazu ušima pažljivim pregledom kose.

Brojne zablude

Borba s ušima može biti dugotrajna i mukotrpna zbog brojnih zabluda zbog čega liječenje nije efikasno.

Kako ne biste griješili prilikom liječenja važno je zapamtiti ovo:

Bez insekticida

Hedrin preparati su inovacija u odstranjivanju ušiju iz kose i zaštiti od njih. Hedrin Once gel i Hedrin Protect & Go ne sadrže insekticide i neugodne mirise zahvaljujući čemu ne izazivaju iritacije i pogodni su za korištenje na osjetljivoj koži.

Samo jednim korištenjem Hedrin Once gel u spreju klinički dokazano za 15 minuta ubija uši i jajašca.

Zahvaljujući mehaničkom djelovanju kojim fizički uguši uši ovaj proizvod ne izaziva napadaje astme i iritacije. Siguran je za korištenje u trudnoći kao i kod djece od navršenih šest mjeseci života.

Hedrin Protect & Go prekida životni ciklus ušiju i pomaže preventivno prije zaraze. Potrebno ga je redovito koristiti kad god se pojave uši kako bi spriječili zarazu. Njegova formula na bazi vode omogućava lako raščešljavanje, zaštitu i njegu kose. Jednostavan je za uporabu i ne masti kosu.

Nakon tretmana uši se vrlo jednostavno ispiru iz kose zbog čega nema potrebe za mukotrpnim iščešljavanjem nametnika.

Linker
26. travanj 2024 09:00