Uključi se i osvoji

Dobitnici priručnika o zdravlju dojki su...

Prijavom na naš newsletter prvi čitajte odabrane teme i osvajajte nagrade!

 

Ovaj natječaj je završio! Dobitnice su:

  1. Mirjana Milčić Škreblin, Zaprešić
  2. Sandra Kovač, Strahoninec
  3. Nikolina Zlatarić, Karlovac
  4. Petra Terzić, Zagreb
  5. Marina Jurlina, Koprivnica

 

O načinu preuzimanja nagrade dobitnika ćemo obavijestiti e-mailom na adresu koju je ostavio u prijavi za nagradni natječaj.


Kako do nagrade?

Prijavite se na naš newsletter tako što ćete popuniti prijavnicu niže. Newsletter stiže svakog ponedjeljka, a u njemu vam dostavljamo poveznicu na stranicu s našim tjednim nagradnim natječajem.

 


Prepoznali ste naš portal kao internetsku adresu na koju svakog dana rado navratite?

Pratite nas redovito jer vas nagrađujemo! Želite se inspirirati pričama ljudi iz stvarnog života, kuhati po nekim novim receptima ili jednostavno doznati novosti iz područja zdravlja, prehrane i vježbanja? Tada više nemojte propustiti ni jednu priču i pretplatite se na naš newsletter.

Svakog tjedna priređujemo izbor sadržaja baš po vašem izboru, pripremamo dodatne teme koje ćete čitati prvi, a usto vas i nagrađujemo!


Što osvajam?

Ako se na Živim.hr newsletter prijavite do 29. srpnja. 2019. do 11:00 sati, možete osvojiti:

5 x 1 priručnik za zdrave grudi


 


Šarolikom prehranom do zdravih dojki

Mnogo je načina na koje možemo brinuti o zdravlju, a žensko zdravlje nije iznimka. Međutim, važno je prisjetiti se kako zdravlje počinje najprije na tanjuru. Hrana je ono što unosimo u sebe nekoliko puta dnevno i upravo zato ima tako veliku snagu - ako je cjelovita, raznolika i organske kvalitete.

Dr. Kristi Funk američka je onkologinja specijalizirana za kirurgiju raka dojke i u svojoj knjizi Dojke - priručnik za vlasnice nudi mnogobrojne savjete za zdravlje dojki i pomoć ženama diljem svijeta.

“Da biste se hranom štitili”, objašnjava ova ugledna liječnica, “presudno je shvatiti da hrana ima moć promijeniti sljedeće čimbenike u vama: razinu estrogena, čimbenike rasta, stvaranje novih krvnih žila (angiogenezu), upalu i rad imunološkog sustava. Svaki od tih čimbenika utječe na takozvano mikrookruženje tumora - na tekućine i stanice koje preplavljuju, podržavaju i održavaju rak… ili ga traže i uništavaju. Izbor je na nama, a odluka se donosi na tanjuru.


Upoznajte moćne fitonutrijente

Više nije tajna, hrana koja stvara najviše problema tumorskim stanicama prirodno je krcata fitonutrijentima. To su biljne molekule za koje su istraživanja pokazala da imaju veliku moć sprječavanja nastanka i razvoja tumorskih stanica. 

Biljke se ponašaju kao male ljekarne, objašnjava dr. Funk. Dodaje da one same stvaraju molekule koje uništavaju bakterije, viruse i gljivice prije nego što ti napadači unište njih.

Iz voća i povrća izolirano je više prirodnih kemijskih tvari za koje je poznato da aktivno onemogućuju nastanak i rast stanica raka (karcinogenezu). Kad nastanu sjemenke raka, te fitokemikalije omogućuju ili onemogućuju mikrookruženje tla posvuda u vašem tijelu - da, u dojkama, ali također u jetri, plućima, kostima i mozgu - na svim mjestima na koja rak dojke rado otputuje.


Napunite svoj tanjur ovim namirnicama

Dr. Funk na temelju znanstvenih istraživanja i iskustva rada s tisućama pacijentica detaljno objašnjava koje su to moćne biljne tvari koje blokiraju kancerogeno djelovanje i u kojim ih namirnicama možemo naći. Drugim riječima ta vam hrana može promijeniti ili potencijalno spasiti život. Provjerite koje su to namirnice krcate prevrijednim fitokemikalijama i njima napunite svoje hladnjake i kuhinjske ormariće.

KURKUMA - sadrži kurkumin koji smanjuje količinu estrogena

ZELENI ČAJ - sadrži epigalokatehin galat

GROŽĐE I VINO - sadrži resveratrol

LAN I AVOKADO - sadrže omega-3 masne kiseline i lignane

BOBIČASTO VOĆE - sadrži procijanidine

ORGANSKI UZGOJENA SOJA I FERMENTIRANI PROIZVODI IZ ISTE - sadrže genistein

RAJČICE - sadrže likopen, moćan antioksidans

JABUKE - sadrže antocijanidine

GLJIVE poput SHIITAKE, MAITAKE I REISHI sadrže polisaharide koji stimuliraju imunološki odgovor

ALGE poput NORI, WAKAME, KOMBU i svakako SPIRULINE  koje pogoduju dobrim bakterijama u crijevima


Koja boja nam najviše nedostaje

“Birajte šarenu hranu jarkih boja jer boja sadržava fitonutrijente (klorofil daje opaku zelenu; karotenoidi stvaraju žutu i narančastu, a flavonoidi plavu, crvenu i žućkastu).” – Dr. Kristi Funk

Dr. Funk u knjizi navodi i istraživanje koje je pratilo koliko ljudima u prosjeku nedostaje fitonutrijenata, odnosno boja na tanjuru. Primjerice, osobama koje se zdravo hrane nedostaje plave boje u prehrani u čak 88% slučajeva. Ljubičastu i plavu možemo nadopuniti namirnicama poput šljiva, grožđa, borovnice, patlidžana i repe, ali svakako valja uzeti u obzir i prirodne dodatke prehrani poput Blue Majika. Ovaj plavi pigment ekstrahiran iz spiruline bogat je mnoštvom nutrijenata poput vitamina B12, a uz to zadivljuje svojim izgledom.

Ne zaboravite, zdravlje počinje na tanjuru, stoga birajte šareno, birajte biljno, cjelovito i naravno organsko. Još mnogo informacija o djelovanju fitonutrijenata, znanstvenim istraživanjima te savjeta za zdravlje dojki potražite u knjizi Dojke - priručnik za vlasnice.
 


 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo