Odvažite se

Postanite najbolja verzija sebe

Umorni ste, bezvoljni, nezadovoljni... To je pravi trenutak za promjene. Zaboravite na izgovore, napravite plan i napokon dajte prioritet svojoj sreći.

'Jedini način da nešto napraviš kako treba je kad voliš to što radiš. Ako još uvijek nisi pronašao to nešto, traži dalje. Nemoj se prilagođavati stvarima koje si dobio', rekao je pokojni Steve Jobs. Svi mi ponekad plaćamo preveliku cijenu jer pratimo put koji nam ne odgovara. Nismo zadovoljni, ali nam je jednostavnije gurati dalje umjesto da promijenimo smjer i odvažimo se u nepoznato.

I vi ste možda umorni, bezvoljni, osjećate se kao vrlo loša verzija sebe. Osjećate da je vrijeme za promjenu jer ovakvo raspoloženje i život ničemu ne vodi. Zato već danas svjesno počnite raditi na promjenama i kreirajte svoj život kakav ste oduvijek željeli. 

Evo i kako:

 

  • Odlučite što vam se ne sviđa: Ako ne znate što ne želite u svom životu, to je kao da želite na put, a ne znate gdje idete. Napravite akcijski plan. Razmislite i stvorite sliku sebe kakva osoba želite postati. Zamislite kako bi se željeli osjećati, kako izgledati, što raditi, s kim se družiti, da budete sretniji. Ne govorite unaprijed da je to nemoguće pa zato besmisleno. Razmislite što je to što biste kod sebe morali promijeniti da biste postali bolja osoba.

  • Volite se i prihvatite: Prvo prihvatite sebe i volite se onakve kakvi već jeste, sa svim svojim vrlinama i manama. Tek tada možete krenuti u izgrađivanje svojih punih potencijala.

  • Neka vam vaša sreća bude prioritet: Vaše potrebe su važne. Ako ne cijenite sebe, ne pazite na sebe i ne držite do sebe, sabotirate vlastito postojanje. Ako volite sebe ne znači da ste sebični niti da zbog toga ne volite dovoljno druge. Jednom kad zadovoljite svoje potrebe, lakše ćete pomoći onima koji vas trebaju.
  • Napravite plan akcije: Ako želite smršaviti, napišite plan kako ćete to postići. Ako se želite više posvetiti svojem duhu napravite plan što ćete raditi u tom smjeru. Primjerice, upisati neki tečaj, posuditi knjige koje vas zanimaju... Ako želite napredak u karijeri, upišite dodatnu edukaciju, naučite još jedan strani jezik ili sl. Ako želite novi posao nećete ga naći ako ne gledate natječaje, raspitujete se kod kolega ili barem osvježite svoj CV. Pravu ljubav sigurno nećete pronaći pred televizorom u subotu navečer. Pokrenite se i krenite u osvajanje svojih snova.

  • Odbacite izgovore: 'To ću učiniti nakon svog rođendana u listopadu...' Ovo je običan izgovor koji zaboravite čim prije. Ako nešto stvarno želite, onda ne čekajte ni dan. 'Nemam vremena' zapravo znači da vam ono što želite očito nije dovoljno važno da biste mu dali prioritet. 

  • Provodite vrijeme s pravim ljudima: Birajte osobe u čijem društvu uživate, koji vas vole, cijene i potiču vaš napredak. 
  • Suočavajte se s problemima: Problem nije ono što vas definira. Definira vas način na koji reagirate na njega i kako se oporavljate od njega. Problemi neće nestati sve dok nešto ne poduzmete. 

  • Svaki dan radite na boljem sebi: Ako kontinuirano, svjesno i aktivno svakodnevno napravite barem jednu sitnicu kako bi vam bilo bolje… svakoga dana ćete i biti bolji od sebe koji ste bili jučer!

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo