ANĐEO ILI VRAG

Mislite da ste dobra osoba? Točan odgovor potražite u našem testu osobnosti

Granica između dobra i zla nije toliko tanka koliko se volimo tješiti. Naše radnje, riječi i misli određuju na koju stranu te imaginarne linije pripadamo. Riješite test i potvrdite jeste li dobra ili loša osoba. Ili ste uvijek negdje između?

 

Potreba u nama da karakteriziramo ljude koje poznajemo (ali i one s kojima u životu nismo kavu popili) nikad neće prestati. Kao ni potreba da o nekome donosimo sud na temelju glasina kojima nam je glavu napunio netko drugi. Rjeđe ćemo nekoga okarakterizirati nakon što s tom osobom provedemo dovoljno vremena u dovoljno "životnih" situacija koje bi dovoljno toga rekle u prilog tome je li ta osoba dobra ili loša.

A granica je, koliko god se svi zavaravamo, prilično debela.

Anđeli ne postoje, kao ni vragovi, a svakome se može dogoditi da ga neka situacija natjera (ili potakne) da izađe iz vlastite kože i učini nešto netipično za njihov karakter.

No na takve se trenutke ne možemo oslanjati u svojoj procjeni. Jer bez obzira na to što netko može učiniti nešto jako pogrešno u uzavreloj situaciji, ne mora značiti da je načelno loša osoba. Samo joj se dogodila pogreška.

Ipak, kada je tih situacija više nego onih u kojem se osoba manifestira kao dobra, onda nam je jasno o čemu je riječ. Zaplesali smo s lošim ljudskih bićem.

Ako i sami ponekad posumnjate da su vas različiti postupci ili riječi zabacili daleko na "lošu" stranu granice, riješite naš test. U njemu su opisane tipične životne situacije prema kojima smo naučeni suditi o nečijem karakteru. Procijenite svoj vlastiti. Jeste li dobra ili loša osoba ili samo netko tko ponekad malo "zastrani"?

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo