Nema srama
 Getty Images/iStockphoto
riješite naš test

Frekventnost, pomagala, fantazije: Jeste li dovoljno zadovoljni svojim seksualnim životom?

Baš svaki romantični odnos ima svoje bolje i lošije dane, a na ove potonje ponekad utječe seksualno nezadovoljstvo. Koliko se to često događa vama?

Seksom i seksualnim aluzijama bombardiraju nas svakog dana sa svih strana. Sve je krenulo od onog "sex sells", odnosno, "seks prodaje", ali niti jedna seksualizirana reklama ne bi nas uspjela uvjeriti u to da kupimo proizvod za koji je napravljena, kad ta mantra ne bi bila (barem donekle) istinita.

Na stranu sad oglašavanje, seks nam doista često završi u mislima i sa sobom ga nosamo u podsvijesti, često upravo zbog toga što ga ne proživljavamo onako kako mislimo da bismo trebali.

Razlog tomu možda leži u činjenici kako je seks pomalo romantiziran, poprilično glamificiran, a premalo feminiziran. Da, na prste ruku možemo nabrojati naslove filmova i serija u kojima je seksualno iskustvo žena toliko demistificirano da gledateljica iz njega može dobiti korisno i poučno iskustvo, umjesto iluzije zbog koje će čitavog života čekati da joj princ na bijelom konju kaže kako je seksualno zadovolj(e)na.


Na ljestvici od 1 do 10

No ni doslovnija "umjetnost" neće nam u tome pomoći. Svi znamo da u pornografskim filmovima ne možemo znati "glume" li glavne junakinje seksualni vrhunac, ili doista tako izgleda i zvuči žena pri završetku spolnog odnosa.

Dodamo li u ovaj ringišpil mitova i legendi i seksualno nabijene književne romane, možemo zaključiti samo kako su žene čak i u 21. stoljeću nerijetko neznalice po pitanjima vlastitog tijela i putenih užitaka.

No sve proizvode zabavne industrije na stranu, svaka žena morala bi imati barem nekakvu blijedu ideju toga kakva vrsta dodira, podražaja, intenzitet i trajanje seksualnih odnosa bi joj mogli odgovarati. Pogotovo vodi li ljubav s istim partnerom duže vrijeme.

S tim na pameti, kad pomislite na seksualno zadovoljstvo, jeste li među onima kojima već pada na pamet iduća fantazija koju će pokušati rekreirati s partnerom, ili ste bliže onom da će potpuno seksualno zadovoljstvo doživjeti samo lik u vašim snovima?

Riješite test i otkrijte u kojoj ste mjeri općenito zadovoljni vašim seksualnim životom?

Linker
16. travanj 2024 03:38