Nedjelja u Umagu

Koncert za školovanje mladih glazbenika

Ana Rucner i Matej Meštrović u glazbenoj večeri za pamćenje. U prodaju će biti pušteno samo 100 ulaznica za koncert koje će se moći kupiti po cijeni od 50 kuna na ulazu u umašku Župnu crkvu sat vremena prije koncerta

Ana Rucner i Matej Meštrović predvodnici su posebnog glazbenog koncerta inspiriranog zajedništvom, empatijom i pomaganjem koji nas u nedjelju, 2. kolovoza u 21 sat očekuje u umaškoj Župnoj crkvi. Prelijepa violončelistica i omiljeni pijanist i skladatelj u prekrasnom sakralnom ambijentu iz baroknog doba izvest će poseban repertoar najljepših djela klasične glazbe.

Obrada Vivaldijevog ljeta

Posjetitelje će posebno razveseliti Meštrovićeva obrada „Vivaldijevog“ ljeta kao i skladba Dolcello Mediterana koju je Matej skladao upravo za Anu. Emotivnu večer svojim nastupom upotpunit će mlada pijanistica Larisa Rojnić. Ova mlada glazbenica iz Buja studentica je druge godine na Sveučilištu Universitat fur Musik und darstellende Kunst u Grazu, a želja joj je ostaviti trag u klasičnoj glazbi.

Ostvarenje sna

Ostvarenje Larisinih snova upravo je vodilja ovogodišnjeg donatorskog koncerta. Njezinom školovanju već godinama pomaže Lions klub Novigrad, a organizaciji ovogodišnjeg koncerta priključili su se i dali najveći doprinos Grad Umag te Ustanova Festum. Sav prihod od prodanih ulaznica namjenjen je Larisinom daljnjem školovanju.

Epidemiološke mjere

U prodaju će biti pušteno samo 100 ulaznica za koncert koje će se moći kupiti po cijeni od 50 kuna na ulazu u Župnu crkvu Umag sat vremena prije koncerta.

Organizatori su se pobrinuli da se poštuju sve preporučene epidemiološke mjere i da slušatelji mogu nesmetano uživati u ovom predivnom koncertu.

Linker
25. travanj 2024 17:33