U novoj VIti pronađite:

Veliki leksikon ljekovitog bilja

Naučite ih prepoznati i doznajte protiv kojih zdravstvenih tegoba najbolje djeluju i zašto, kako ih koristiti, ali i na što treba posebno paziti.

 

Nova Vita koja izlazi u četvrtak 21. rujna donosi vodič kroz ljekovito bilje. Naš leksikon upoznat će vas sa 22 biljke, s njihovim najvažnijim karakteristikama, korisnim svojstvima i djelovanjem.

Naučite ih prepoznati i doznajte protiv kojih zdravstvenih tegoba najbolje djeluju, kako ih koristiti, ali i na što treba posebno paziti.

 

Koje je bilje najbolje za srce i krvožilni sustav, koje za dišne puteve i alergije, a koje za mentalne tegobe?

Bazga može pomoći u reguliranju glukoze u krvi, boražina djeluje protuupalno, divizma se preporučuje za astmu, gavez je izrazito ljekovit kod čukljeva, gospina trava pomaže kod depresije, valerijana ima uspavljujuće djelovanje...

Jeste li znali da listiće bosiljka ne smijete rezati, nego otkidati prstima? Znate li kako možete pripremiti ulje od kadulje i što najbolje pomaže protiv podočnjaka i za jačanje kose? Koje biljke mogu djelovati na kolesterol i krvni tlak i čemu služi sirup od maslačka? Što pomaže kod reume i ishijasa?

Mnoga vjerovanja i praksa narodne medicine potvrđena su i modernim istraživanjima. Doznajte sve o ljekovitom bilju i kako vam ono može pomoći ili olakšati tegobe.

 

Vita izlazi u četvrtak, a paket Jutarnji list + Vita stoji samo 12 kuna! Nemojte propustiti svoj mini leksikon ljekovitog bilja!

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo