Sad se može

Na zagrebačkom Bundeku ponovno dopušteno kupanje

Na zagrebačkom jezeru Bundek ukinuta je privremena zabrana kupanja, uvedena 23. srpnja, nakon što su dva uzastopno analizirana uzorka vode za kupanje ocijenjena - "dobrim" ili "izvrsnim", priopćio je u srijedu Gradski ured za zdravstvo Zagreba.

"Kako su dva uzastopno redovito analizirana uzorka vode za kupanje ocijenjena ocjenom 'dobro' ili 'izvrsno', Državni vodopravni inspektor izdao je odobrenje za uklanjanje službene oznake za zabranu kupanja na istočnoj, zapadnoj i južnoj obali jezera Bundek. Slijedom navedenog, voda za kupanje na jezeru Bundek je dobre ili izvrsne kakvoće za kupanje na svim plažama Bundeka", istaknuo je u priopćenju pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč, prenosi Hina.

Privremena zabrana kupanja na Bundeku bila je uvedena 23. srpnja kada je na sve tri plaže tog zagrebačkog jezera utvrđeno kratkotrajno onečišćenje vode za kupanje zbog povećane granične vrijednosti mikrobiološkog pokazatelja crijevnog enterokoka.

Iz Gradskog ureda za zdravstvo tada su izvijestili kako je vjerojatni razlog kratkotrajnog onečišćenja izrazito nizak vodostaj vode u jezeru Bundek i visoka temperatura zraka. Istodobno su najavili da će privremena zabrana kupanja na Bundeku trajati dok dva uzastopno redovito analizirana uzorka vode ne budu ocijenjena najmanje ocjenom "dobro".


Izvor: Hina

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo