Zabava i učenje

Na Bundeku počinje ZGodionica – festival za male i velike

Popularni dječji festival otvara znanstveni show Ledeni izlet, a tijekom 17 dana u programu će sudjelovati i Hrvatski prirodoslovni muzej, Hrvatska olimpijska akademija, Muzej iluzija, Prijatelji životinja, Udruga Smiješak za sve, Energetski institut Hrvoje Požar te Ogulinski festival bajke

U petak 26. kolovoza na zagrebačkom jezeru Bundeku, počinje najbolji dječji festival ZGodionica. Festival će trajati punih 17 dana tijekom kojih će se održati niz besplatnih radionica, sportskih aktivnosti, igara i animacije, a neće nedostajati niti ugostiteljske ponude sa snackovima i pićima po svačijem guštu. Ovogodišnji festival sutra u 18 sati otvorit će veeeliki znanstveni show Ledeni izlet kojim će ekipa iz AHA Pokusa dati svoj doprinos borbi protiv globalnog zatopljenja i to - lokalnim zamrzavanjem!

Radionica plesa

U programu koji slijedi u narednih 17 dana sudjelovat će, između ostalih, i Hrvatski prirodoslovni muzej, Hrvatska olimpijska akademija, Muzej iluzija, Prijatelji životinja, Udruga Smiješak za sve, te Ogulinski festival bajke koji 2. rujna gostuje na Bundeku. Tu je i Energetski institut Hrvoje Požar s EU projektom LABEL2020 u okviru kojega je i osmišljen simpatičan lik Labelko koji također dolazi na ZGodionicu. Male ljubitelje biljaka i prirode razveselit će radionice sadnje bilja koje će održati Đardin, zagrebačka concept cvjećarna. Nikako se ne smije propustiti niti fantastična radionica plesa na svili, koji je sjajan način da djeca razviju fizičku snagu, kondiciju i fleksibilnost dok se istovremeno zabavljaju i upoznaju nove prijatelje. Ples na svili je kombinacija gimnastike, plesa i akrobacija i pomaže razvoju lokomotornog sistema svakog djeteta. Najbolje od svega je to što iskustvo nije potrebno, samo treba doći u udobnoj odjeći.

I sportske aktivnosti

Osim toga, na rasporedu su i sportske aktivnosti poput squasha, badmintona, košarke i crossfita, Harry Potter radionice Ministarstva magije, plesne radionice Universe Dance Crewa, radionice Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, te luda slikaonica s mlijekom i pjenom za brijanje, crtanje grafita, upoznavanje sa zdravom prehranom i još štošta. Na Bundek će doći i baka pletilica, učitelji Škole engleskog jezika Helen Doron, mađioničar Japa i veseli klaunovi Crveni nosovi. Ne smiju se propustiti niti zipline, uzbudljive kazališne predstave, dječji disko, te najljepše priče za laku noć.

Radno vrijeme festivala je od 16 do 23 sata tijekom tjedna te od 10 do 23 sata vikendom. Ulaz na festival i kazališne predstave te sudjelovanje u radionicama i sportskim aktivnostima su besplatni. Detaljan program i sve informacije dostupni su na službenoj Facebook i Instagram stranici ZGodionice.

Linker
18. travanj 2024 15:18