Nemojte se zavaravati, to što vam je seks fantastičan ne znači da je pred vama blistava zajednička budućnost...
 Foto: iStock
Tanka granica

Znate li razliku između ljubavi i strasti?

Ljubav i požudu lako je pomiješati, a oni koji su to osjetili na vlastitoj koži, znaju kako ovo potonje vrlo brzo izgori...

Nerijetko nam se događa da smo zbunjeni u vezi vlastitih osjećaja i zapravo ne znamo što osjećamo prema osobi s kojom smo u vezi. Je li to prolazna avantura, odnos prepun strasti ili ipak prava ljubav? Mnogi misle da ako im je seksualni život odličan da će to dovesti do kvalitetne i jake veze, no vezu čini mnogo više od toga.

Zato vam donosimo bitne razlike između ljubavi i strasti.

Ljubav su djela, a ne samo lijepe riječi

Zamislite situaciju. Dolazite doma nakon radnog vikenda, a stan je u kaosu. Vaš partner nije radio, no nije mu ni palo na pamet malo pospremiti. Vi onako umorni krenete čistiti, a nakon što se sve izglancali, on vam kaže da ste najbolji. I počne vas ljubiti, maziti, odvlačiti u spavaću sobu... E, to je požuda! Prava ljubav je kad muškarac umjesto vas očisti, jer zna da ćete doći kući premoreni. Ili vam barem pomogne u kućanskim poslovima.

Ljubav se ne pokazuje samo na društvenim mrežama

Moja ljubav je najbolja na svijetu, moja srećica me vodi u Pariz, moja ovo, moja ono...Svi znamo barem jedan par koji gotovo svaki dan objavljuje kako obožava svoju 'bubicu', pa dok je zaista s njom, provjerava koliko 'lajkova' je dobio 'emotivni' status. Naravno, lijepo je s vremena na vrijeme podijeliti zajedničku fotografiju, pa čak i status posvećen boljoj/goroj polovici, no da se cijeli tok vaše veze može vidjeti na društvenoj mreži je ipak malo previše. Stručnjaci tvrde da su oni koji na taj način stalno pokazuju ljubav, u stvarnom životu zapravo inertni, te smatraju da nema potrebe za trudom i možda kupovanjem pravog cvijeća, ako su već poslali virtualni... Auč.

Ljubav ne pita što imaš na sebi

Jeste li ikad bili s nekim, te ste odbili otići na večeru ili u kino samo zato što vam se nije sviđalo što partner/partnerica ima na sebi. Ako vas je bilo sram da vas vide zajedno, te ste radije otišli kući, onda tu nešto ne štima.

Nije sve u seksu, nešto je i u komunikaciji

Jeste li primijetili da ste samo zainteresirani za seks, ali ne i za vođenje razgovora. Radije biste partnera napustili odmah nakon seksa, nego prespavali kod njega/nje i zajedno dočekali jutro. Ako ne želite iskreno saslušati tu osobu i pričati o pravim osjećajima, onda je to samo požuda.

Ljubav je kad razmišljate o budućnosti, a ne samo gdje ćete sutra na večeru

Ako planirate godišnji odmor i ako vam ni u jednom trenutku nije prošlo kroz glavu gdje bi vaš partner/partnerica volio otići, onda možda to nije 'to'. Ljubav je kada uključujete tu osobu u vaše planove. Bilo da se tu radi o običnom izlasku van ili preseljenju, važno vam je njegovo mišljenje.

Koliko vam je važan izgled

Ako vam se sviđa izgled te osobe i ujutro kad se probudi neispavana, onda znači da tu ima nečeg puno više od samo požude. Kada je riječ o požudi nečija ljepota nas može opčiniti i tada se može dogoditi da potpuno zanemarimo karakter te osobe.

Foto: iStock
Stručnjaci kažu kako pretjerano izražavanje ljubavi putem društvenih mreža može rezultirati manjkom romantičnih emocija u stvarnom životu.

Ljubav nas tjera da stvari držimo 'stvarnima'

Kod strasti nećete pokazati svoje pravo lice. Mane ćete skrivati kao zmija noge, te ćete na sve načine uvjeriti drugu osobu da ste savršeni. U početku veze svi se prikazuje u najboljem svjetlu, no nakon nekog vremena, dosta je pretvaranja i želimo samo biti ono što jesmo. Ako druga osoba ne prihvaća pokoju manu i povlači se čim dođe do zapreke, e onda je to razlog za uzbunu...

Linker
09. studeni 2023 21:31