Ako vam nedostaje 'akcije' tada je seks na otvorenom doista pravi način da začinite svoj ljubavni život.
 Foto: iStock
Isprobajte nešto novo

Znate li da je idealno vrijeme za seks pod vedrim nebom!?

Ni jedno godišnje doba nije tako seksi kao proljeće. To je vrijeme kad se sve budi, pa i naš spolni nagon, vrijeme kad se razodijevamo, kad smo aktivniji i kad više vremena provodimo vani. Sve to dovodi do veće opuštenosti, manje mentalnih blokada i više želje za seksom...

Ako vam se čini da je vaš spolni život nekako zamro ili da je postao dosadan, proljeće je idealno vrijeme da ga rasplamsate, a najbolji način za to jest da ga iz spavaće sobe preselite pod vedro nebo. Dajemo vam nekoliko zanimljivih prijedloga i savjeta koji će vam učiniti spolni život uzbudljivijim.

Iznenadite ga (je)

Tajna očuvanja nesmanjene strasti u dugoj vezi krije se u tome da jedno drugo iznenađujete seksom na uvijek nov način. Ideja da "to" obavite vani idealan je način da začinite vezu i gotovo je zajamčeno da ćete ga iznenaditi takvim prijedlogom. I ne brinite, nedostatak romantike na bockavoj travi ili prljavoj klupi u parku bit će obilno nadoknađen strašću koju ćete osjetiti.

Ne dajte da vas uhvate "na djelu"

Koliko god bilo uzbudljivo voditi ljubav vani, toliko može biti neugodno ako vas pritom netko zatekne (osim ako niste skloni ekshibicionizmu). Stoga odaberite mjesta koja su skrovita, na koja ne zalazi puno ljudi ili barem to ne čine u gluho doba noći. Ako vas uzbuđuje malo opasnosti da bi vas netko mogao vidjeti, pa se ipak odlučite na neko malo "prometnije" mjesto, možete ga iskoristiti samo za predigru i raspirivanje vatre, a stvar dovršiti kod kuće.

Odaberite pravu lokaciju

Ako ne želite da vašu strastvenu igru na otvorenom prekinu izletnici, znatiželjnici, slučajni prolaznici ili, što je najgore, policija, treba znati odabrati pravo mjesto za seks. Najbolja varijanta je neko mjesto izvan grada, primjerice velika livada, skrovita plaža (ako imate priliku skočiti do mora), šumski proplanak, pa i grmlje. Ako ne možete otići dalje od grada, razmislite o šumarcima uz jezero ili rijeku u vašem gradu, skrovitom kutku u parku u gluho doba noći ili, u krajnjoj nuždi, o vlastitoj terasi.

Foto: iStock
Kad planirate ovakvu avanturu dobro razmislite o mjestu na kojem vas nitko neće ometati kako biste se mogli u potpunosti opustiti i uživati.

Mali šator - veliko uzbuđenje

Jedan od načina da doživite uzbuđenje na otvorenom, a da budete sigurni da vas nitko neće vidjeti jest da se uvučete u mali šator za jednu ili dvije osobe. Dodatno uzbuđenje stvara činjenica da je u njemu prostor vrlo ograničen, pa ćete biti prisiljeni isprobati položaje koje možda inače ne biste, a mogli bi biti pravo otkriće.

Pripremite scenu

Jedan od glavnih nedostataka seksa na otvorenom jest to što ne možete računati na udoban krevet i posteljinu. Naravno, u tome i jest dobar dio uzbuđenja, no ako vam se pijesak, šljunak, grančice ili prašina zavuku u intimne dijelove, to može djelovati poput hladnog tuša. Stoga od kuće ponesite samo onaj ključni dio komfora - ručnik ili dekicu za piknik.

Konačno isprobajte filmski stojeći seks

Ako ste vi i vaš partner dovoljno spremni za promjene i u dovoljno dobroj kondiciji za malo stojećeg seksa, neće vam biti potrebne ni dekice ni ručnici da vas zaštite od prašine, pijeska, šiblja i ostalih neugodnosti. Osim toga, takav položaj je izuzetno praktičan za seks na otvorenom iz još jednog razloga - ako netko i naiđe, vrlo brzo se možete vratiti u "dostojanstveno" i pristojno stanje. Nema koprcanja i ustajanja, samo spustite noge i to je to - izgledat ćete kao da ste u zagrljaju.

Poradite na atmosferi

Nije dovoljno odvući svog partnera ili partnericu na neku skrovitu lokaciju na otvorenom na malo "drugačijeg" seksa, trebali biste kreirati i neki okvir kako bi cijela situacija dobila zavodljivu i intimnu notu. Najlakši je način da to postignete da posegnete za nečim što će stvoriti intimnu, čak i seksi atmosferu. Primjer? Organizirajte odlazak na piknik, ponesite dekicu, vino, sir, domaći kruh i ostale namirnice koje možete jesti prstima... i hranite jedno drugo.

Foto: iStock
Muškarcima to nije toliko važno, ali žene doista padaju na atmosferu pa se stoga ipak malo potrudite. Dekica, vino, lagana muzikica i bit će vam još bolje.

Odjenite nešto što se lako svlači

Pravi izbor je dugačka haljina. Ispod nje ne morate imati ništa, tko će to znati? I tko će znati da tako ljupko odjeveni imate tako prljave misli i planove? To je zapravo odjevni predmet koji je najbliži nagom tijelu: ne samo što u takvoj odjeći ne morate nositi grudnjak ni gaćice, nego je, ako ste odabrali pomalo rizičnu lokaciju, ne morate ni skinuti. Dovoljno je malo podignuti haljinu, a ako zagusti, lako i brzo ćete je spustiti.

Poslužite se onim što vam okolina pruža

Umjesto da u sebi gunđate zbog nesavršenog i ne baš udobnog ambijenta, iskoristite ono što je oko vas da još više raspirite strasti. Dobro položen stari panj, oveći kamen ili kakva kvrga na deblu, kao i udubina u livadi mogu poslužiti kao savršena podloga, da ne kažemo oslonac za neki posve nov položaj za vođenje ljubavi. Uostalom, i izašli ste van da bude drugačije, zar ne?

Neki ubodi ipak nisu poželjni

Prije odlaska na planirani seks na otvorenom morate razmišljati i o neugodnostima koje vam mogu prirediti mravi, komarci, krpelji i ostale životinjice koje bi vas mogle ubadati i grickati u najnezgodnijem trenutku, i to na najnezgodnijim mjestima. Obavezno ponesite neko sredstvo protiv tih napasnika, jer njih posebno privlače feromoni koje ljudsko tijelo luči tijekom spolnog odnosa. Uostalom, uzajamno mazanje zaštitnim sredstvom može biti potpuno nova, drugačija i uzbudljiva predigra.

Foto: iStock
U šumi, na livadi ili planini... svugdje može biti jaaako uzbudljivo. Samo pazite na one male nametnike koji vam mogu upropastiti zabavu. Nanesite sredstvo protiv uboda insekata.

Seks uvijek, pa i vani, mora biti siguran
Bez obzira na to planirate li seks na izletu na koji se spremate ili ne, obavezno uza se imajte prezervativ, naročito ako niste u stalnoj vezi. Nikada se nemojte oslanjati na to da će ga imati vaš partner ili bilo tko drugi. Prezervativi su ključan dio sigurnog seksa u svakoj prilici, bilo da je riječ o seksu u spavaćoj sobi ili pod vedrim nebom, a obavezan za sve koji nemaju stalnog partnera. Kratke proljetne avanture mogu biti slatke, zabavne i uzbudljive, no često se događaju neočekivano i zato morate biti spremni da uvijek i u svakoj situaciji budete sigurni. I to ne samo od eventualne neželjene trudnoće, nego u prvom redu od spolno prenosivih bolesti.

Linker
25. travanj 2024 02:31