Kraj svakog odnosa sa sobom nosi hrpu emocija, no proći će, treba samo malo pričekati.
 Foto: iStock
Ljubavni brodolom

Život nakon ljubavi: vrijeme liječi sve, ali, nasreću, otvara i oči

Znaš onaj osjećaj, onaj kad pišeš tužni tekst jer si netom izašla iz veze i trenutno ne znaš ni gdje si, ni tko ti glavu nosi? Onaj u kom ništa nema smisla i zapravo ti nije jasno kako ste se još jučer beskrajno voljeli, a danas ste stranci i on te ne želi više vidjeti?

Yep, znam da znaš i žao mi je što si to doživjela… ali pliz nemoj me sad ubiti jer zbilja, ali zbilja nije smak svijeta. Događa se.

Reći ću ti jednu stvar - svaka je od nas to prošla barem jednom. Dobra je vijest - sve smo to preživjele. I ti ćeš. Koliko god da strašno i nemoguće izgleda, koliko god da sad ne možeš zamisliti život bez njega, koliko god da ti nedostaje, vjeruj mi, doći će tren kad ćeš se zapravo pitati što si ikada vidjela u njemu?

Iz drugog kuta.

Vrijeme liječi sve, ali i otvara oči. Kad prođe dovoljno vremena počneš stvari gledati iz drugog kuta. Vidiš mane na koje si žmirila, stvari kojih si se odricala zbog njega a bile su ti važne, žrtvi koje si bila spremna napraviti zbog te veze, pare koje si mogla potrošiti na masu pametnijih stvari… vidiš sebe kakva si bila i kakva si sad i vidiš kakav je bio on, pravi on. I često si u stanju šoka kad shvatiš da si bila ona koja je mnogo davala, bila rame za plakanje, vječita podrška, ona koja ispunjava tuđe hirove, a kad si samo trebala zagrljaj onda si bila previše "needy" (zahtjevna).

U pravoj ljubavi nikad nisi previše needy, jer muškarcu koji te voli, nije problem da te zagrli kad ti to treba. On će htjeti provoditi vrijeme s tobom i neće se moći odvojiti od tebe. To je zaljubljenost.

Shvatit ćeš isto tako da si cijela. Da nisi izgubila tamo neki dio sebe. Da nije ništa tvoje ostalo s njim. Ostala su samo sjećanja.

I najvažnije, shvatit ćeš da nitko na svijetu nema kontrolu nad tobom. I da nisi rob nijedne emocije. Zaljubit ćeš se u taj osjećaj slobode.

Zvuči kao da ti pričam bajke, ali zaista je tako.

I neće proći mnogo vremena. Možda koji mjesec. Shvatit ćeš da sve manje razmišljaš o njemu, a sve više o sebi i svojim željama. Dani će ti biti ispunjeni planovima, prijateljima i kavama punim smijeha. Bit će hrpa novih knjiga i haljina, možda satovi salse koju si oduvijek htjela upisati, ali nikad nisi našla vremena a njemu je bilo smiješno. Putovanja, kazalište, muzeji, nova poznanstva, jednom riječju - život. Onakav kakav s njim nisi imala. Bogat, ispunjen i skladan.

Onaj u kojem uživaš jer radiš sve ono što voliš, kad god to želiš i nikome se zbog toga ne prilagođavaš.

Prestat ćeš sebe gledati samo kao njegovu nesretnu bivšu curu, već ćeš se doživjeti kao ženu koja živi punim plućima i spremna je za nove stvari.

U nekom trenu to će biti i nova ljubav.

Znam da sad odmahuješ glavom, ali vjeruj mi - voljet ćeš opet. Voljet ćeš strasno i ludo i nećeš moći vjerovati da si ikada prije tako voljela. Sve prijašnje priče činit će ti se kao mutni snovi, kao neki bivši životi s kojima se više ne možeš poistovjetiti.

On će biti netko s kime se više ne bi mogla ni zamisliti. Sazrijet’ ćeš, promijeniti se, imati nove interese ili jednostavno pronaći nekog tko će s tobom dijeliti one neke stare, koje on nije dijelio.

Čudno, zar ne?

Sjediš ovdje, gledaš u svoje suzama natopljene žvrljotine i podižeš pogled prema ekranu s kojeg čitaš tu cijelu paletu mojih pozitivnih gluposti i misliš - ova je luda, nikad ja njega neću zaboraviti! Patim i hoću da mi se vrati!

Ali koliko god ti to sebi nijekala, doći će dan kad ga itekako više nećeš htjeti. Kad će ti njegove poruke biti smiješne i kad ćeš jednostavno shvatiti da je to odnos i iskustvo koje si prerasla.

Svrati onda opet i ostavi jedan smile, samo da znam da si dobro i da si uspjela. :)

Linker
06. ožujak 2024 15:18