Može pružiti dodatnu stimulaciju i vama i vašem partneru
 Getty Images/iStockphoto
to se traži

Želite veću, tvrđu i trajniju erekciju - mala spravica tu može odigrati svoje

Održavanje čvrste erekcije primarna je funkcija prstena za penis, no on se može koristiti i na maštovitije načine koji uopće ne moraju uključivati penis

Poželjeli ste čvršću erekciju i pitate se bi li vam pomogao prsten za penis? To seksualno pomagalo stavlja se oko baze penisa, ponekad i oko testisa, kako bi erekcija bila tvrđa, veća i dugotrajnija. Proizvodi se od različitih materijala, od fleksibilnog silikona i gume, preko kože do metala, što može izgledati pomalo kao srednjovjekovna sprava za mučenje. Može biti sasvim jednostavan prsten, može vibrirati, a može imati i nastavak za nadraživanje međice ili pak produžetak za anus.

Održavanje čvrste erekcije njegova je primarna funkcija, no može se koristiti i na maštovitije načine koji uopće ne moraju uključivati penis, solo ili u društvu.


Pomoć kod erektilne disfunkcije

Erektilna disfunkcija nemogućnost je postizanja i održavanja erekcije dovoljno čvrste i dovoljno trajne za spolni odnos. Češća je kod starijih muškaraca, ali može se dogoditi u bilo kojoj dobi, neki od uzroka tada su umor, previše alkohola, određeni lijekovi, problemi u vezi, mentalne teškoće...

Prsten za ovu namjenu usporava povratak krvi iz ukrućenog penisa, omogućujući dulju erekciju. Za dobro funkcioniranje prstena treba postići punu ili makar djelomičnu erekciju.


Veća erekcija

Muškarcima koji nemaju problema s postizanjem erekcije, prsten može pomoći da im penis u erekciji izgleda veći, da bude čvršći i da dulje stoji uzdignut. Penis će se s prstenom doimati nešto većim, ali ne treba očekivati čuda, jer samo su mala povećanja sigurna. Stegnete li previše, može doći do oticanja, ali ne onakvog kakvo želite, nego bolnog i štetnog.


Bolji osjećaj

Nošenje prstena za penis može pojačati osjetljivost te pružiti više užitka tijekom masturbacije, oralnog seksa ili spolnog odnosa. Prsten usporava protok krvi i produljuje osjećaj uzbuđenja, što može dovesti do jačeg orgazma.

Pri tome ne biste smjeli osjećati nikakve smetnje; osjetite li bol, neugodu ili bilo što što se ne čini dobro, odmah ga skinite.


I za klitoris

Da, vibrirajući prsten za penis može sasvim lijepo zabaviti i ženu. Vibrirajući prsten možete navući na prste ili na dildo, ako se zabavljate sami, ili ga partner/partnerica mogu staviti na strap-on (pojas s dildom). Možete ga staviti i na vibrator i tako si istovremeno pružati ugodu izvana i iznutra.


Novi 'ručni rad'

Vibrirajući prsten za penis može dati novu dimenziju 'ručnom radu'. Navucite ga na prste ili preko dlana i - penis u ruku. Pri tome na penis stavite drugi prsten, za još veći užitak. Naravno, treba biti pažljiv u 'hendlanju' jer prsten nije dizajniran za ovakvu upotrebu, a mogao bi i uhvatiti dlačice. Zvuči bolno.


Oralni seks za raspamećivanje

Nošenje prstena na penisu pojačat će užitak kod primanja oralnog seksa, ali može se otići i korak dalje. Osoba koja pruža oralni seks može na jezik staviti fleksibilni vibrirajući prsten dok liže penis gore-dolje. Za to vrijeme neće moći govoriti, a i morat će paziti da ne proguta sitne dijelove.


Istraživanje erogenih zona

Stavite vibrirajući prsten na prste, pa njime polako istražujte partneričino ili partnerovo tijelo. Zahvaljujući vibriranju, stimulacija će biti jača i nijedna erogena zona neće vam moći promaknuti.


Analne igre

Prsten za penis pojačat će osjećaj i tijekom analne penetracije, ali to nije sve. Koristite li analni čep tijekom vaginalne penetracije, zašto ne biste stavili vibrirajući prsten i na penis i na čep?


Dvostruki užitak

Postoje i kombinacije prstena za penis s drugim seksualnim pomagalima. To može biti spoj prstena i produžetka za stimulaciju G točke ili pak analnog čepa za stimulaciju P točke (prostate). Prsten može doći i u kombinaciji s analnim kuglicama, s vibrirajućim dijelom za stimuliranje klitorisa tijekom penetracije ili pak može imati dva kraja i istovremeno zadovoljavati obje strane.


Pamet u glavu

Prstenovi za penis sigurni su kada se upotrebljavaju prema preporukama, ali nekoliko upozorenja treba imati na umu.

* Želite li upotrebljavati prsten zbog erektilne disfunkcije, prvo razgovarajte s liječnikom kako biste provjerili je li upotreba za vas sigurna sa zdravstvene strane.

* Ne koristite prsten za penis ako imate poremećaje krvarenja ili krvne bolesti, poput anemije srpastih stanica.

* Ne nosite prsten za penis dulje od 20 minuta.

* Upotrebljavajte dovoljno lubrikanta kod bilo kakvog oblika analnog seksa.

* Pomoću malo lubrikanta lakše ćete navući i skinuti prsten.

* Ako prsten nije fleksibilan, morate dobro paziti da izaberete odgovarajuću veličinu kako ne biste zaustavili cirkulaciju.

* Izbjegavajte materijale na koje biste mogli biti alergični, poput nekih metala ili lateksa.

* Operite prsten za penis i svaku drugu seksualnu igračku poslije upotrebe kako biste se riješili bakterija i rizika za prijenos spolno prenosivih bolesti.

* Kod bilo kakvog osjećaja neugode odmah skinite prsten!

Linker
05. ožujak 2024 19:41