Ženu ćete najviše osvojiti svojom prisutnošću i angažiranošću.
 Getty Images
vrtlog emocija

Zašto žene ostavljaju muškarce koje vole? Jedan razlog je posebno iznenađujuć i zavrjeđuje pažnju

Zbog toga se osjećaju užasno. Srce im se kida, ali će to učiniti. Skupit će svu svoju hrabrost, pokupiti svoje stvari i otići.

Neminovno je da u vezama dođe do krize i složenih situacija u kojima je ponekad potrebna i pomoć stručne osobe kako bi se pronašlo odgovarajuće rješenje, no stručnjaci su složni u tome da postoji jedna istina koje bi svi muškarci trebali biti svjesni, a to je da žene ostavljaju muškarce koje vole.


Nisu loše osobe

Zbog toga se osjećaju užasno. Srce im se kida, ali će to učiniti. Skupit će svu svoju hrabrost, pokupiti svoje stvari i otići. Da, žene napuštaju muškarce s kojima imaju djecu, zajednički dom i život. Odlaze zbog niza razloga, ali jedan je posebno iznenađujuć i zavrjeđuje pažnju: odlaze zbog toga što muškarac kojeg vole nije prisutan. On ili radi po cijele dane ili se bavi nekim sportom, ili igra igrice na računalu, gleda televiziju, ide u ribolov....spisku nema kraja.

To nisu loše osobe, oni su dobri prema suprugama, dobri su očevi, brinu o svojoj obitelji, tople su i simpatične osobe... Ali svoje supruge uzimaju zdravo za gotovo. Jednostavno nisu prisutni, no očekuju da su one uvijek tu.

- Netko bi me mogao zavesti njemu ispred nosa - rečenica je koju bračni savjetnici i psihoterapeuti često čuju, a ta činjenica žene plaši, frustrira, rastužuje... I tako iz dana u dan.

Ono što bi velik broj muškaraca napokon trebao shvatiti jest da žene nisu njihovo vlasništvo, nisu im dužne posvetiti svoje srce i osjećaje već ih trebaju sami zaslužiti. Malo pomalo, dan za danom, iz trenutka u trenutak. A najviše ćete ženu osvojiti svojom prisutnošću i angažiranošću. Ona želi s vama razgovarati o onome što je njoj važno i osjetiti da je pažljivo slušate, a ne da samo pristojno klimate glavom. Ne da je samo isprazno smirujete, a kamoli da joj stalno proturječite. Želi da je osjetite.

Ne želi brzi seks ili maženje pri kojem je vaš um odsutan. Želi osjetiti vašu strast. Zapitajte se možete li vi sami osjetiti svoju strast? Možete li to pokazati i njoj? Ne samo strast za njom ili za seksom, već strast za vašim zajedničkim životom i životom općenito. Osjećate li uopće to? To je ono što je ženama zapravo najprivlačnije kod muškaraca. Pa, ako ste to izgubili, vrijeme je da se zapitate zašto? Kamo je nestala vaša strast za životom? Pokušajte to otkriti i pronaći je ponovo. Ne uspijete li u tome, vaš će život biti samo isprazno postojanje.


ČITAJTE I: Stručnjaci otkrivaju: Šest razloga zašto se žene odlučuju na razvod


Što kažete na samo pet minuta?

Ako, pak, mislite da ste prisutni u životu svoje supruge ili partnerice, pokušajte je saslušati. Lutaju li vam pritom misli? Kad je pogledate, koliko duboko u nju možete vidjeti? Ponovo je pogledajte, ovaj puta bolje. Sretnite se s njezinim pogledom i zadržite ga duže nego što to inače činite, duže nego što to nekome može biti ugodno. Ako vas pita zašto to činite, recite joj: - Želim vidjeti u tvoju dušu, vidjeti tvoje osjećaje. Znatiželjan sam što se sve krije u tvojim mislima. Nakon svih naših zajedničkih godina ja i dalje svaki dan iznova želim znati tko si. No, to recite samo ako to zaista mislite.

Kad je dirate, činite to potpuno usredotočeni na nju. Prije nego što je dotaknete rukom, pokušajte osjetiti svoju ruku i zatim shvatiti kakva će se promjena dogoditi kad dođe do kontakta. Što se događa u vašem tijelu? Što osjećate? Pokušajte dokučiti one najsuptilnije senzacije i emocije i sve to što osjećate govorite joj iz trenutka u trenutak.

Ah, naravno, vi ste prezaposleni i nemate vremena za sve ovo, zar ne? Što kažete na samo pet minuta? Pet minuta dnevno? Možete li pristati na toliko? Nitko ne govori o ekstravagantnim večerama i izlascima (iako je i to povremeno dobrodošlo), nego o pet minuta dnevno potpune posvećenosti ženi koju ste odabrali da s njom dijelite svoj život. Pet minuta slušanja i promatranja bez kritike. Možete li to? U stvari, kad jednom počnete i okusite kakav učinak će to imati na vaš život, više nećete moći prestati to činiti.

I mala napomena za žene: sve navedeno važi i obratno.

Linker
11. travanj 2024 10:03