Orgazam nije jedini ključ za dobar seks, on je samo šlag na torti 
 FOTOGRAFIJE: KUZMICHSTUDIO GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Veće zadovoljstvo

Zašto je u seksu „postigra” jednako važna kao i predigra (i pet ideja koje možete isprobati)

Postigra ne zahtijeva mnogo truda i može biti vrlo važna za kvalitetu veze, a zapravo se svodi na to da provedete malo kvalitetnog vremena sa svojim partnerom nakon što ste „obavili posao”

Za mnoge je, kad je riječ o seksu, fokus uvijek na orgazmu. To je vrhunac užitka koji pomaže da se produbi intimnost para. A što je s onim nakon seksa? Najvjerojatnije se radi o kratkom zagrljaju i pusi, a zatim svako na svoju stranu. No, orgazam nije jedini ključ za dobar seks, on je samo šlag na torti, a problem je u tome što svi jako volimo šlag pa zaboravljamo na one druge elemente seksa koji su možda i važniji za onaj dugotrajniji osjećaj zadovoljstva i ispunjenosti nakon seksa. I tu stupa na scenu „postigra”.

Vrijeme nakon seksa iskoristite da usporite stvari i da se oboje opustite i odmorite od seksa. Možda će mnogim parovima bilo kakvo druženje nakon seksa biti čudno s obzirom na to da su navikli otkotrljati se svatko na svoju stranu i zaspati. Evo nekoliko savjeta uz koje ćete lako produžiti idilu i nakon orgazma.



1. Razgovarajte
Razgovor „u krevetu” ili nakon seksa je jako važan za otvorenije izražavanje onoga što svatko od partnera želi i voli u seksu, a samim time i za veću bliskost među partnerima. To je i prilika da razgovarate o onome što vam se naročito svidjelo u seksu koji ste upravo imali. Na primjer, ako volite kad je vaš partner gore, a to obično traje kratko, iskoristite postigru da mu kažete kako volite taj položaj i kako biste željeli da traje duže.

2. Ljubite se
Negdje u žaru seksa senzualno ljubljenje malo padne u drugi plan, a postigru možete iskoristiti upravo zato da ga vratite u prvi plan te da i nakon orgazma ostanete bliski i intimni. To može biti niz laganih malih poljubaca ili jedan dugačak, polagan...

3. Masirajte se
Senzualni kontakt kože o kožu je idealan za postigru. Upotrijebite neko mirisno ulje i masirajte jedan drugoga: masaža pomaže u opuštanju mišića, a senzualni dodiri pomažu u razvoju dublje povezanosti i povjerenja.

4. Zajedno se istuširajte
Nakon „prljavog” posla, „očistite se” zajedno. U tu aktivnost možete uključiti i sve prethodno navedene. Tuširajući se možete razgovarati, ljubiti se, slušati muziku i masirati jedan drugome leđa ili ramena.

5. Čitajte
Romantična glazba, novele ili erotska fikcija savršen su izbor za postigru i mogu vam dati ideje za idući put kad budete vodili ljubav. Čitajte odlomke jedan drugome naizmjence ili kako god se dogovorite.




Linker
05. travanj 2024 02:48