Probajte rekreirati vaš prvi spoj.
 Foto: iStock
Priprema, pozor - kreni

Za parove koji su isprobali apsolutno sve: 6 originalnih ideja za spoj

09. studeni 2017.
Donosimo nekoliko zabavnih ideja koje će vratiti uzbuđenje u vaš zajednički život.

Kad ste tek prohodali, sve što ste radili vam je bilo uzbudljivo. Ali nakon 10 i više godina veze (braka), može vam se činiti da vas više ništa ne može iznenaditi. I romantičnih izlazaka i spojeva je sve rjeđe. Domet vam je kauč, a ponekad kino.

Zato donosimo nekoliko zabavnih ideja koje će lako vratiti malo uzbuđenja u vaš zajednički život.

1. Odite u igraonicu

Sigurno po gradu još ima onih 'old school' igraonica koje će vas vratiti u prošlost. Fliper, pikado, stolni nogomet, bilijar su ultra zabavni, a večer puna smijeha i zafrkancije je zagarantirana.

- Igranje igri je sjajan način da vratite svježinu u vezu, a osjećat ćete se poput tinejdžera. Tu energiju donijet ćete i doma. Što je sjajno - kažu stručnjaci.

2. Stand up večer

Spoj za poželjeti. Osim što smijeh smanjuje stres, on povećava izlučivanje endorfina (hormon sreće) što itekako utječe i na odnose među partnerima.

I parovi koji se zajedno smiju su najčešće sretniji i povezaniji. Stoga provjerite događanja u vašem gradu i priuštite si spoj iz snova.

3. Kampirajte u vlastitom domu

Možda vam zvuči čudno, no ovu večer dugo ćete pamtiti. Zaboravite kauč i postavite maleni šator u dnevnu sobu.

Zapalite nekoliko svijeća ili blagdanskih lampica (da, već je krenulo 'ludilo'), pripremite ukusne zalogajčiće i pustite omiljeni film ili seriju. Čim se malo maknete iz zone komfora, vidjet ćete kako to itekako može poboljšati odnos i vratiti pomalo uspavanu iskru.

4. Tečaj kuhanja ili zajedničko kuhanje kod kuće

Ako ste oboje gurmani i već ste obišli gotovo sve restorane u gradu, onda je ovo vaša idealna zajednička aktivnost. Ako u vašoj blizini nema tečaja kuhanja, organizirajte tečaj kod kuće.

Dogovorite jedan dan u tjednu, kad ćete zajedno pripremati nešto novo. I svaki put jedno od vas će birati što će se kuhati. Dajte si truda i napravite predjelo, glavno jelo i desert. Uredite stol kao da ste u restoranu. Probajte izbjeći tešku hranu, jer će vam trebati energije i za ono što slijedi nakon večere :)

Foto: iStock
Na jedan dan budite turisti u vlastitom gradu.

5. Rekreirajte prvi spoj

Bez obzira koliko je vremena prošlo od vašeg prvog spoja, nikad nije kasno da se vratite malo u prošlost. Prisjetite se tema koje ste pričali, leptirića u trbuhu i stvari koje su vam na njemu bile seksi, a to mu sad rijetko govorite…

6. Budite turisti

Jeste li ikad bili turist u vlastitom gradu? Kad ste zadnji put posjetili neke od znamenitosti? Vrijeme je da to učinite. Isplanirajte dan, fotografirajte, pitajte za smjer… Osjećat ćete se kao na odmoru…

Teme
Linker
18. rujan 2021 21:37