Getty Images/iStockphoto
jeste li spremni

Većina ih izbjegava, ali uz malo prakse ove poze mogu dovesti do najsnažnijeg orgazma ikada

I dok u ovom seksu orgazmi nisu cilj, 'tantrički orgazmi' se često nazivaju transcendentalnim iskustvima

Ako volite brže varijante seksa, onda onaj tantrički nije za vas. Riječ je o dugom i sporom vođenju ljubavi koji vas duhovno povezuje s partnerom. Njegov cilj je da bez razmišljanja o orgazmu uživate dok vodite ljubav.

- Tantra je drevna hinduistička praksa koja promovira dublju intimnost korištenjem daha, sporih dodira, energije, a orgazam se odgađa. Kroz tantru stvarate bolju komunikaciju s partnerom jer ste usredotočeni jedan na drugoga. Također, ova vrsta seksa pomaže muškarcima koji imaju problema s preranom ejakulacijom, jer je mogu odgoditi i nema pritiska - objašnjava seksolog Dawn Michael.


Tantrički orgazmi

I dok u ovom seksu orgazmi nisu cilj, 'tantrički orgazmi' se često nazivaju transcendentalnim iskustvima. Tantrički seks je jedna vrsta meditacije koja nema početak i kraj, ali su za njega potrebni priprema i vrijeme.

U sobi napravite atmosferu kao da obavljate mali ritual. Zapalite mirisne svijeće, na krevet stavite dosta jastuka i pustite laganu muziku. Važno je da osjetite partnerovo tijelo. Gledajte partnera u oči, komunicirajte s njim i dodirujte ga. Probudite nova osjetila.

Vaše disanje mora biti lagano i duboko, trebate biti svjesni svojih udaha i izdaha. Ova mantra pomoći će vam da se oslobodite stresa, odvojite od svakodnevice i da se cijelim svojim duhom i tijelom povežete s partnerom.

Pogled je također veoma bitan jer su oči, naglašavju seksolozi, najmoćniji kanali kojima putuje seksualna energija. Možete jedno drugome pružiti i mini erotsku masažu. To će tek rasplamsati strasti. Komunikacija je veoma bitna, stoga svom parteru recite sve što osjećate dok vam se tijela dodiruju, tako ćete stvoriti poseban nivo intimnosti i otvorenosti, a ljubav će samo rasti.

Za vrijeme vođenja ljubavi pokušajte prepoznati gdje osjećate napetost i probajte se opustiti. Stres će polako nestajati.


Poze koje jamče užitak

Yab Yum je klasična poza za tantrički seks. U ovoj pozi muškarac sjedi u pozi lotosova cvijeta uspravnih leđa, a prekriženih nogu. Žena treba sjesti na njega, licem u lice, a noge svinuti iza njegovih leđa. Tako poza postaje zajednička. Ravna leđa omogućavaju suglasnost čakri koje imaju veliku ulogu. Na ovaj način se partneri mogu gledati u oči, dodirivati čelom i sinkronizirati disanje. Kroz ovu pozu tantričkog seksa stvorit će se duboka prisnost na duhovnoj i energetskoj razini.

Možete isprobati i linearnu pozu. U ovoj pozi muškarac i žena leže tako da je žena gore i potpuno prekriva partnera. Tim položajem je svaki dio tijela oba partnera potpuno usklađen i u potpunom kontaktu. Ta zamjena uloga u kojoj se žena nalazi iznad je poželjna za dobru povezanost.


Isplati se čekati

Pokušajte odgoditi orgazam koliko god to možete. Osjetite li da je vrhunac blizu, stanite i ne mičite se.

- Ostanite tako neko vrijeme i uživajte u tom osjećaju, što duže odgađate orgazam, on će na kraju biti intenzivniji i najbolji koji ste ikad doživjeli - nastavlja seksolog. U tantričkom seksu cilj je postići orgazmičke valove, a ne samo jedan vrhunac. Oni traju dulje traju, jači su i pružaju puno više zadovoljstva. Vrijedi isprobati, zar ne?


IZVOR: womenshealthmag

Linker
14. travanj 2024 12:33