Za vrijeme vođenja ljubavi pokušajte prepoznati gdje osjećate napetost i probajte se opustiti. Stres će polako nestajati
 Getty Images/iStockphoto
AKO IMATE VIŠKA VREMENA

Većina ih izbjegava, ali uz malo prakse ove poze mogu dovesti do najsnažnijeg orgazma ikada

Zahvaljujući tantričkom seksu možete doživjeti potpuno drugačije orgazme od onih koje ste dosad imali

Ako volite brže varijante seksa, onda onaj tantrički nije za vas. Riječ je o dugom i sporom vođenju ljubavi koji vas duhovno povezuje s partnerom. Njegov cilj je da bez razmišljanja o orgazmu uživate dok vodite ljubav.

- Tantra je drevna hinduistička praksa koja promovira dublju intimnost korištenjem daha, sporih dodira, energije, a orgazam se odgađa. Kroz tantru stvarate bolju komunikaciju s partnerom jer ste usredotočeni jedan na drugoga. Također, ova vrsta seksa pomaže muškarcima koji imaju problema s preranom ejakulacijom, jer je mogu odgoditi i nema pritiska - objašnjava seksolog Dawn Michael.


Tantrički orgazmi

I dok u ovom seksu orgazmi nisu cilj, 'tantrički orgazmi' se često nazivaju transcendentalnim iskustvima. Tantrički seks je jedna vrsta meditacije koja nema početak i kraj, ali su za njega potrebni priprema i vrijeme.

U sobi napravite atmosferu kao da obavljate mali ritual. Zapalite mirisne svijeće, na krevet stavite dosta jastuka i pustite laganu muziku. Važno je da osjetite partnerovo tijelo. Gledajte partnera u oči, komunicirajte s njim i dodirujte ga. Probudite nova osjetila.

Vaše disanje mora biti lagano i duboko, trebate biti svjesni svojih udaha i izdaha. Ova mantra pomoći će vam da se oslobodite stresa, odvojite od svakodnevice i da se cijelim svojim duhom i tijelom povežete s partnerom.

Pogled je također veoma bitan jer su oči, naglašavju seksolozi, najmoćniji kanali kojima putuje seksualna energija. Možete jedno drugome pružiti i mini erotsku masažu. To će tek rasplamsati strasti. Komunikacija je veoma bitna, stoga svom parteru recite sve što osjećate dok vam se tijela dodiruju, tako ćete stvoriti poseban nivo intimnosti i otvorenosti, a ljubav će samo rasti.

Za vrijeme vođenja ljubavi pokušajte prepoznati gdje osjećate napetost i probajte se opustiti. Stres će polako nestajati.


Poze koje jamče užitak

Yab Yum je klasična poza za tantrički seks. U ovoj pozi muškarac sjedi u pozi lotosova cvijeta uspravnih leđa, a prekriženih nogu. Žena treba sjesti na njega, licem u lice, a noge svinuti iza njegovih leđa. Tako poza postaje zajednička. Ravna leđa omogućavaju suglasnost čakri koje imaju veliku ulogu. Na ovaj način se partneri mogu gledati u oči, dodirivati čelom i sinkronizirati disanje. Kroz ovu pozu tantričkog seksa stvorit će se duboka prisnost na duhovnoj i energetskoj razini.

Možete isprobati i linearnu pozu. U ovoj pozi muškarac i žena leže tako da je žena gore i potpuno prekriva partnera. Tim položajem je svaki dio tijela oba partnera potpuno usklađen i u potpunom kontaktu. Ta zamjena uloga u kojoj se žena nalazi iznad je poželjna za dobru povezanost.


Isplati se čekati

Pokušajte odgoditi orgazam koliko god to možete. Osjetite li da je vrhunac blizu, stanite i ne mičite se.

- Ostanite tako neko vrijeme i uživajte u tom osjećaju, što duže odgađate orgazam, on će na kraju biti intenzivniji i najbolji koji ste ikad doživjeli - nastavlja seksolog. U tantričkom seksu cilj je postići orgazmičke valove, a ne samo jedan vrhunac. Oni traju dulje traju, jači su i pružaju puno više zadovoljstva. Vrijedi isprobati, zar ne?


IZVOR: womenshealthmag

Linker
20. travanj 2024 08:58