Vruće igre solo ili u paru? Izbor je samo na vama
 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
najintenzivniji orgazam

Užitak za pamćenje! Ovo je najpoželjnija vruća igračka sezone, a mi imamo sjajan vodič za početnike

Vibratori mogu biti izvrstan dodatak solo i igri parova. Bilo da isprobate svoj prvi vibrator ili ste znatiželjni oko eksperimentiranja s novim, evo kako možete lakše odabrati koji je pravi za vas i kako ga koristiti

Isprobavanje seksualne igračke, pogotovo ako je to prvi put, može se činiti zastrašujućim - ali ne mora biti! Cijela poanta je, naravno, ugodno i uzbuđujuće intimno iskustvo, bilo sa sobom ili s partnerom. Zato slobodno istražujte, zabavite se sa seksualnom igračkom i uživajte u novom dodatku svom seksualnom životu. Psihologinja i certificirana seksualna terapeutkinja Megan Fleming i seksualna pedagoginja Marla Renee Stewart su za portal mindbodygreen objasnile sve što svaki početnik treba znati o vibratorima.


Počnimo s osnovama: Kako koristiti vibrator

Ovisno o tome kakav vibrator koristite, razlikovat će se i tehnika.

Neki su vibratori prvenstveno namijenjeni za stimulaciju klitorisa. U tom slučaju, držat ćete ga uz klitoris i usmjeravati ga tamo gdje vam izazivaju ugodu, a najčešće uključuju poteze duž klitorisa, dodirivanje glave klitorisa, kružne pokrete oko njega ili jednostavno pritisak vibratorom na mjestu uz klitoris ili područje stidne staze.

U slučaju igračke koja je namijenjena stimuliranju G-točke, umetnut ćete vibrator u vaginalni otvor i gurnuti ga željenom brzinom i pritiskom. Možete ga usmjeriti izravno prema stražnjem dijelu vagine kako biste maksimizirali osjećaj punoće i dosegnuli do grlića maternice, ili ga možete usmjeriti da pritisne gornji zid vagine, prema vašem želucu, što je područje koje se često naziva G-točka.

Ako prvi put isprobavate vibrator, seksualna terapeutkinja Megan Fleming predlaže da ležite na leđima raširenih nogu i počnete tako da se prvo stimulirate rukom kako biste si predočili što vam najviše odgovara. Također može biti korisno pogledati se u ogledalo i "identificirati" klitoris i vaginalni otvor ako to nikada prije niste učinili, tako da znate gdje usmjeriti dodir vibratora. Kako vam postaje ugodnije s igračkom koju imate, možete eksperimentirati s različitim položajima, poput stajanja ili sjedenja, kao i različitim pokretima i tehnikama.


Vrste vibratora i kako koristiti svaki od njih

Prije kupnje nove seksualne igračke, Fleming predlaže da se u početku odlučite za jeftiniju opciju, kako biste bili sigurni da zapravo uživate u onome u što ulažete. "Mogu biti skupi, a dok ne znate da volite određenu vrstu, važno je pronaći jeftiniju opciju", objašnjava Fleming. Nakon što otkrijete da li vam se sviđa određena vrsta, veličina, materijal, itd., možete razmišljati o ulaganju u nešto skuplje, ako želite.


Bullet vibratori

Odlična su opcija za svakoga tko počne uranjati u svijet seksualnih igračaka. Mali su, diskretni i ne zastrašuju, što ih čini sjajnim za eksperimentiranje. Prvenstveno se koriste za stimulaciju klitorisa, ali seksualna pedagoginja Marla Renee Stewart dodaje da ovakve vibratore možete koristiti i oko drugih dijelova tijela, kako biste ih istražili i navikli se na različite osjećaje.

Bullet vibratori (metak vibratori) pogodni su za sve oblike seksualnog odnosa, od solo igre do snošaja, predigre do maženja za kraj, a možete eksperimentirati s različitim postavkama i brzinama.

Stewart napominje da je ponekad veličina klitorisa pokazatelj kakav će vam se vibrator i s kojim postavkama možda svidjeti: "Ako imate manji klitoris, možda ćete uživati u jačoj vibraciji bullet vibratorom,a ako imate veći klitoris, možda možete probati pulsatore koji imitiraju pokrete "unutra-van" ili one koji imaju postavku usisavanja zraka." Naravno, definitivno možete probati sve.


Kako koristiti bullet vibrator

Igrajte se s različitim postavkama, po mogućnosti počevši sporo i istražujte pritisak na klitoris. Eksperimentirajte s različitim pokretima i svakako razmislite o tome da ga koristite i na ostalim područjima kako biste pronašli druge neslućene slatke točke


Stimulatori G-točke

Kao što ime sugerira, ovo su vibratori za one koji žele istražiti stimulaciju G-točke. Zakrivljena strana je usmjerena prema gore da lakše stimulira G-točku, područje smješteno na unutarnjem gornjem vaginalnom zidu čiji pritisak stimulira pojačan osjećaj.

Neki stimulatori G-točke izrađeni su od nehrđajućeg čelika, neki imaju silikon, staklo, drvo... Slično tome, neki se napajaju dok drugi zahtijevaju baterije, pa i to uzmite to u obzir kada odabirete vibrator.


Kako koristiti stimulator G-točke

G-točka se poveća kada ste uzbuđeni, pa odvojite vrijeme i istražite je prvo prstima tako da s vibratorom imate ideju kamo ga usmjeriti. Prije nego što uđete s vibratorom pobrinite se da je dovoljno vlažno. Eksperimentirate s različitim položajima, kao što je pseći stil, kako biste pogodili G-točku. Ona nije daleko od vaginalnog otvora pa pokušajte sa stalnim pritiskom i kratkim potiscima.


Rabbit vibratori

To su vibratori koji stimuliraju G-točku i klitoris i odlični su za takozvani pomiješani orgazam, koji dolazi kad se uz penetraciju istovremeno stimulira i klitoris. Pripadaju u najpoznatije i najpopularnije vibratore na svijetu.


Kako koristiti rabbit vibrator

Sjajan je jer omogućuje samo unutarnju ili vanjsku stimulaciju ili oboje u isto vrijeme, što ih čini svestranom igračkom. Pronađite kut koji omogućuje užitak i udobnost i poigrajte se s različitim pozicijama.


Realistični vibratori

Možda su u početku najprihvatljiviji vibratori koji izgledaju poput pravog penisa, s istaknutim glavićem. Kada su žene otkrile snagu koju imaju ovi vibratori oni su se vrlo brzo pretvorili u alat za užitak u seksu. Oni koji imaju i strukturu koja "oponaša" vene pružaju dodatnu stimulaciju pri penetraciji.

Odlični su za istraživanje cijelog tijela, vaših erogenih zona, kao i partnerovih, za opuštajuće i poticajno iskustvo.


Kako koristiti realističan vibrator

Dobra su opcija za vanjsku i/ili klitorisnu stimulaciju, iako neke marke dolaze s dodacima tako da omogućuju i unutarnju stimulaciju. Realistični vibratori nude super snažne vibracije, tako da mogu uzrokovati utrnulost. Ako se to dogodi, samo se polako opustite, stišajte postavke, a, ako vam je preintenzivno, pomoći će i ako stavite "barijeru" , naprimjer donje rublje ili ručnik. U početku ćete možda željeti isprobati vibrator koji nema mogućnost vibracije (dildo) što će vam omogućiti da najprije sami istražite kako i koliko jako vam najbolje odgovara.


Vibratori za parove

Danas na tržištu ne nedostaje vibratora za parove, što je odlično za sve koji žele proširiti svoje seksualne horizonte. Od onih kojima upravlja Bluetooth do vibrirajućih prstenova za penis, nepregledno je mnogo mogućnosti za vas i vašeg partnera da istražite što vam se sviđa.

"Prstenovi penisa odlični su ako partner ima poteškoća s održavanjem erekcije, jer održava prokrvljenost, a žena dobiva dodatnu stimulaciju u obliku vibriranja. Onim ženama koje ne doživljavaju orgazam samo od penetracije to je dobitna kombinacija", kaže Fleming.


Kako koristiti vibrator za parove

Upute za korištenje razlikovat će se ovisno o vrsti igračke za parove koju koristite, stoga pažljivo pročitajte upute koje dolaze u kutiji. Dodatno uzbuđenje osjetit ćete i ako zajedno istražujete i birate seksualnu igračku.

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK


Opći savjeti i trikovi


1. Upoznajte svoju novu igračku

Korisno je na početku, prije nego što išta učinite, pročitati upute za svoju novu igračku. Često će dolaziti s posebnim uputama i savjetima kako ga koristiti, kao i uputama za čišćenje kojih ćete se morati pridržavati.

2. Unaprijed napunite igračke

Ne zaboravite napuniti svoje igračke prije nego što ih krenete koristiti jer je dosta frustrirajuće ako vibrator ne radi na vrhuncu vaše želje.

3. Pobrinite se oko atmosfere

Bilo da masturbirate ili ste s partnerom, uzbuđujuća atmosfera ima veliku ulogu.

Stewart preporučuje da obratite pozornost na svoje fizičko okruženje: "Odjenite ono u čemu se osjećate seksi, postavite svijeće, opuštajuću glazbu..."

Također savjetuje da obavezno izdvojite vrijeme za masturbaciju igrajući se s vašim vibratorom. Tako osvještavate svoje potrebe, stvarate kvalitetno vrijeme i osiguravate da u tom trenutku nemate razloga za brigu.

4. Uzbudite se

Uživajte u trenutku i posvetite se. Nekima treba manje, a nekima više da se uzbude. Fleming napominje da je korisno u predigru uključiti novu igračku i kada ste sami i u odnos s partnerom. "Želite početi kada ste već uzbuđeni - ne želite početi od neutralnog hladnog početka. Kada se ljudi uzbuđuju, oni su otvoreniji i prijemčiviji za nešto novo u seksu."

5. Odvojite vrijeme

Ako koristite novi vibrator (a ovo vrijedi i općenito za odnos), odvojite vrijeme i posvetite se. Uostalom, čemu žurba? "Ne žurite da vibrator odmah stavite na ključno mjesto. Istražite kakav je osjećaj na različitim dijelovima tijela, posvetite se svakom centimetru i osvijestite vlastiti užitak i zadovoljstvo s partnerom", kaže Stewart.

6. Istražite svoje tijelo

Upoznati novu igračku također nudi priliku da bolje upoznajete svoje tijelo, što će vam pomoći da naučite više o sebi i onome što vam se sviđa. Fleming predlaže da odvojite vrijeme da shvatite volite li izravnu ili neizravnu stimulaciju klitorisa, koliki pritisak volite... Tijelo svake osobe je drugačije, stoga eksperimentirajte i istražite. Pokušajte masturbirati ne samo u svom krevetu nego i na kauču, u kupaonici, ili bilo gdje drugdje. Također, na trbuhu, ina leđima, ili sjedite, ili podignite jednu nogu dok stojite. Različita mjesta i pozicije mogu ponuditi različite senzacije. Tako ćete upoznati različite načine na koje možete osjetiti seksualno zadovoljstvo.

8. Eksperimentirajte s postavkama

Blagoslov je što većina vibratora nudi mnogo različitih brzina i postavki koje možete istražiti.

"Kada počinjete s novim vibratorom, mislim da je zaista važno početi s niskom brzinom jer su vibratori danas zaista moćni. Čak i niska postavka vibriranja može biti previše intenzivna za neke žene, tako da definitivno počnite sporije i slabije pa povećavajte intenzitet. Ako je čak i najniža postavka preintenzivna, možete stvoriti neku vrstu barijere s donjim rubljem ili ručnikom", predlaže Fleming.

9. Koristite lubrikante

Koristite lubrikante na bazi vode i ne zaboravite namazati i vibrator. Oni na bazi silikona ponekad mogu oštetiti vibrator. Fleming napominje da um povezuje vlaženje s uzbuđenjem, što je još jedan dobar razlog da koristite lubrikant.

Ako ih još niste koristili isprobajte uzorke koji će vam pomoći otkriti što vam bolje odgovara.

10. Nastavite se igrati

S razlogom govorimo o eksperimentiranju. Zapamtite, ono što vam se ne svidi "na prvu", možda će drugi put biti pun pogodak. "U postizanju užitka veliku ulogu ima i kontekst, koliko ste opušteni i gdje vam je um", kaže Fleming. Pokušajte se opustiti, istražiti i vidjeti što volite, kakav pritisak, trenje i brzinu.

11. Koristite vibrator i s partnerom

Iako su odlični za solo igru, vibratori su također divni dodaci seksu s partnerom. Možda ćete biti nervozni kada to prvi put predložite svom partneru, ali nema apsolutno ništa loše u uključivanju novih stvari u seksualni odnos. Recite partneru da ste zainteresirani za isprobavanje nekih novih stvari i predložite da zabavan spoj - odlazak u sexy shop ili zajedničko pregledavanja različitih seksualnih igračaka na internetu.

"Korištenje igračke tijekom seksa s partnerom pomoći će i da prenesete svom ljubavniku što vam se sviđa. Uz to, isti vibrator doživjet ćete potpuno drugačije kada ga na vama koristi vaš partner, a kada ga koristite sami. Važno je napomenuti da dajete povratne informacije svom partneru o tome što vas uzbuđuje", kaže Stewart.

12. Čišćenje i skladištenje

Nakon svakog korištenja ne zaboravite očistiti igračku i staviti je negdje gdje će ostati čista. Većina vibratora dolazi s vrećicom ili kutijom za pohranu. Fleming napominje da neki brendovi uključuju i sredstva za čišćenje. Također, provjerite je li vibrator potpuno suh prije nego što ga odložite.

Linker
05. ožujak 2024 20:09