Kako se seksualno uzbuditi?

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Zabavne metode

Uz ove metode će vam narasti libido! Vjerovali ili ne, može vam pomoći i jedna popularna igrica

Postoji puno trikova kojima može ojačati svoj libido i poboljšati seksualni život

Nažalost, ponekad seksualna uzbuđenost ne dolazi tako jednostavno. Čak i kad znamo da bi nam seks i orgazam dobro došli nakon napornog dana, nije tako lako uzbuditi se. Naravno, ne trebate ni osjećati pritisak da se morate seksati, no nekad vi želite, ali vaše tijelo ne sluša.

- Svako tijelo je jedinstveno - rekla je seksualna terapeutkinja Ashley D. Murphy.

Dodaje kako estrogen, progesteron i testosteron igraju važnu ulogu u našoj seksualnoj želji. Stoga, kad su ovih hormoni izvan ravnoteže, primjerice kad ste nenaspavani ili pod stresom, seksualna uzbuđenost može izostati.

No, dobra je vijesti da postoji puno trikova kojima može vratiti libido. Od čitanja erotskih romana do tehnika disanja. I vjerujte nam, sve ćete ih željeti isprobati.


Vibrirajuće gaćice

Gdje bi nam libido bio bez vibrirajućih gaćica? Nezamjenjiva seksualna igračka koju mnoge žene smatraju alternativnom vibratoru.

Ako želite pripremiti teren za orgazmičnu večer, predlažemo vam da gaćice obučete na večeru u restoranu, a svom partneru prepustite daljinski upravljač. Vjerujte nam, nećete moći dočekati odlazak kući.

Ipak želite provesti večer kod kuće? Opet prepustite daljinski upravljač partneru i dopustite da vas iznenadi stimulacijom. Bit će to večer za pamćenje!


Igranje uloga

Ne morate to činiti samo s partnerom, naravno, i to je izvrsna ideja. Umjesto toga, možete stvoriti svoj alter ego. Ta "druga" osoba ne mora brinuti o e-mailovima nakon posla i čišćenju stana, ona se fokusira samo na užitak. Kupite periku u drugoj boji ili komad odjeće koji nikako nije u vašem stilu, promijenite stil šminkanja i počnite istraživati svoje tijelo.

Murphy ističe da odmak od svakodnevice, iako samo u mislima, može dovesti do uzbuđenja.


Erotski romani

Najlakši put do fantazija su erotski romani. Nitko vam to ne govori, ali ovo je najpouzadnija metoda podizanja libida. Nije bez razloga knjiga "50 nijansi sive" jedna od najprodavaniji ikad. Ne samo da ćete biti uzbuđeni dok čitate knjige nego ćete i narednih nekoliko dana biti raspoloženi za seks.

Ako želite pojačati dojam, možete slušati audio knjige. Upozorenje: nakon erotskih roman više nećete htjeti čitati klasike književnosti.



Erotske fotografije

Slika govori tisuću riječi. Za one koji nisu ljubitelji erotskih romana, možda su erotske fotografije bolja opcija. Potražite ono što vam se sviđa i nemojte se ograničavati na gledanje muško-ženskih fotografija. Mnogim ženama je uzbudljivije proučavati fotografije dviju žena. Zašto biste se ograničavali kad je u pitanju seksualnost? Jedino vam treba biti važno da se vi osjećate ugodno gledajući to.


Dodirujte svoje bradavice

Kayla Lords, stručnjakinja za seks u kompaniji JackandJillAdult.com, navodi da se prije masturbacije ili penetrativnog seksa trebate fokusirati na druge dijelove svojih tijela.

- Dodirujte i milijute svoj vrat, prsa, bradavice, unutrašnju stranu bedara i druge erogene zone koje su često zapostavljene tijekom masturbacije - ističe.

Ubacite dozu senzualnost u dodirivanje, testirajte različite intenzitete i pronađite dodir zbog kojeg ćete se naježiti. Ako vam to nije dovoljno, možete dodati i seksualne igračke za bradavice, kao što su stezaljke.

image

Dodirivanje i milovanje vlastitog tijela put je prema većem užitku

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Igrajte Simse

Da, igra koja vam obilježila djetinjstvo može vam ojačati libido. Naravno, to se neće dogoditi dok planirate svoju kuću iz snova. Preuzmite modifikaciju Wicked Whims koja će vas ostaviti bez daha. Doslovno ćete gledati svoju seksualnu fantaziju na ekranu jer možete dodati razne segmente seksa.


Gledajte Netflix

Bridgerton, Sex Life, 365 dana samo su neki od mnoštva filmova i serija koje možete gledati, a sadrže scena seksa. Ne morate Netflix koristiti samo za ponovno gledanje Moderne obitelji ili Seinfelda, možete ga iskoristiti i za seksualno uzbuđenje. I iskreno, ponekad su scene seksa u igranim filmovima i serijama mnogo uzbudljivije jer ste emocionalno vezani za likove. Svakako preporučujemo da uz serije i filmove imate spreman vibrator.

Napravite kupku

Relaksacija i otpuštanje stresa su neophodni kako biste se seksualno uzbudili. Ako vas kupke opuštaju, priredite si ju prije spoja s partnerom. Napravite piling, upalite mirisne svijeće, jednostavno se prepustite vodi i mirisima. Ako se toliko prepustite da želite uvesti i partnera u kadu, samo naprijed. Ne brinite se, večeru u restoranu možete pojesti i neki drugi dan.


Istezanje

Znate li da tantrička joga može dovesti do orgazma koji traje devet sati? Možda zvuči nevjerojatno, ali osobe koje dugo prakticiraju ovaj tip joge kažu da je moguće. Međutim, ako ne znate dovoljno o tantričkoj jogi, napravite kratko istezanje prije seksa kako biste pojačali prokrvljenost i razbudili svoje tijelo. Uzmite si vremena za nekoliko poza i obratite pozornost na to kako se vaše tijelo osjeća sa svakim pokretom.


Vježbe disanja

- Koncentracijom na disanje najlakše ćete smiriti svoje misli i obratiti pozornost na svoje tijelo - kaže seksualna terapeutkinja Azaria Menezes.

Ona preporučuje da zatvorite oči te duboko i sporo dišete. Isto tako, možete isprobati različite vježbe disanje, primjerice držite dah tri sekunde prije nego što izdahne. Cilj je pronaći onu vježbu disanja koja će vas opustiti jer samo opušteni um može postati i uzbuđeni um.


Obucite seksi rublje

Istraživanja su pokazala da je ženama najmrža stvar tijekom seksa nedostatak samopouzdanja. Kako biste spriječili to, ojačate ga dok ste same. Obucite omiljeno seksi rublje u kojem se osjećate kao kraljica i samo šetajte u njemu po stanu. Iznenadit će vas lijep odraz u ogledalu zbog kojeg ćete poželjeti da vas i partnera gleda.


Hodajte goli

Nakon provođenja vremena u seksi rublju, vrijeme da budete goli. Nakon tuširanja, nemojte navući odjeću nego samo papuče (da se ne poskliznete) i hodajte goli. Vjerujte nam, nema boljeg osjećaja. Osim toga, nebrojno su puta dokazani benefiti provođenja vremena bez odjeće.

Linker
06. travanj 2024 19:39