FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
usudite se

U dugoj ste vezi, a od seksa ni S... Našli smo genijalna rješenja, izazivamo vas da ih isprobate

Postoji nekoliko prirodnih metoda koje mogu riješiti problem nezainteresiranosti za seks u dugoj i monotonoj vezi

Kad je riječ o spolnoj želji i osjećaju užitka u seksu, među muškarcima i ženama postoje velike razlike. Za početak, spolna želja i sposobnost postizanja maksimalnog užitka kod žena ovise ponajprije o stanju naše primarne erogene zone - mozga. Ponekad uzbuđenje i trnci iščeznu zato što spolna želja jednostavno ne može koegzistirati sa stresom, tjeskobom, ljutnjom ili bračnim razmiricama. Postoji nekoliko prirodnih metoda koje mogu riješiti problem nezainteresiranosti za seks u dugoj i monotonoj vezi i koje su učinkovitije od raznoraznih tabletica. Seks stručnjakinja Tracey Cox otkriva koje su to.


Koristite lubrikant

Ovo je posebno važno za žene koje muči suhoća intimnoga područja. S lubrikantom će seks biti ugodniji. Bez obzira na to želite li seks učiniti ugodnijim ili jednostavno želite malo začiniti stvari u spavaćoj sobi, lubrikant je odličan izbor i može biti vrlo važan dio seksa.


Poboljšajte partnerovu tehniku

Recite partneru otvoreno što vas pali, a što ne. Pasivno ležanje i nadanje da će slučajno pogoditi klitoris nije nešto u što se možete dugoročno pouzdati. Većina muškaraca voli da im se jasno kaže što druga strana želi.

Kod partnera koji se zaista vole i poštuju često postoji pretjeran strah da bi jedno drugo moglo povrijediti ako direktno kažu, primjerice "nikada nisam voljela ovaj položaj" ili "više volim kad mi radiš ono nego ovo". Nemojte seks doživljavati preozbiljno niti samo kao sredstvo za postizanje orgazma, razmišljajte o njemu kao o igri ili plesu: potrebni su suradnja, usklađivanje, rađenje pogrešaka i njihovo ispravljanje u hodu da bi se postigao gol ili dobra plesna točka.


Vodič za neznalice i one koji žele znati više: kako oralno zadovoljiti ženu?


Predložite nove stvari

Nikoga ne uzbuđuje uvijek isti obrazac u seksu. Smislite nekoliko novotarija koje biste željeli probati. To može biti igra vezanja, nova seksualna igračka, pljeskanje po guzi, dijeljenje seksualnih fantazija, igra uloga, seks na javnom mjestu i slično...


Ne gurajte probleme pod tepih

Zašto biste se uopće željeli seksati s nekim tko vam nije drag? Ako probleme u braku ili vezi ne možete riješiti samostalno, zakažite termin kod terapeuta. Važno je da stvari između vas budu čiste i da sebi ništa ne zamjerate. Tada ćete imati i više volje za seks.


Riskirajte malo

Učinite nešto što nikada prije niste učinili. Sjetite se scene iz filma "Poštar uvijek zvoni dvaput": najstrastveniji seks dogodio se na brašnom posutom kuhinjskom stolu. Dakle, isprobajte drugi položaj, neko neobično mjesto u stanu, neočekivani trenutak - bilo što što će razbiti rutinu i uzbuditi vas.


Budite spremni na kompromis

Ako vaš partner navali na vas baš nakon što ste imali izrazito naporan dan, vjerojatno ćete biti ljuti što ne primjećuje ili ne obraća pažnju na to koliko ste umorni. Odbijete li ga, on će se tek tada zapaliti i još više navaljivati ili će se povući i osjećati odbijeno i izolirano. Bolje je da mu ponudite kompromisno rješenje: ima puno toga što možete učiniti da partneru (a i sebi) priuštite užitak, a traži manje energije i napora od klasičnog spolnog odnosa, primjerice oralni seks ili milovanje partnera dok on masturbira.


Obnovite pamćenje

Sjetite se najboljeg seksa koji ste ikada doživjeli, razmislite o tome kako je to izgledalo i pokušajte ga ponoviti. Uspijete li se sjetiti što je u vama tada zapalilo iskru, moći ćete to ponoviti bilo da je riječ o položaju, atmosferi, mjestu ili nečem drugom. Potrudite se da svaki dan zamišljate strastveno vođenje ljubavi sa svojim partnerom u raznim situacijama: razmišljanje o seksu pridonosi spolnom uzbuđenju.


Odvojite vrijeme za razmišljanje samo o seksu

Ako su vaše misli uvijek usredotočene samo na stvari koje nisu nimalo spolno uzbudljive, poput posla, djece ili kućanskih poslova, kako se ikada možete osjećati seksi i napaljeno? Pokušajte razbuditi svoju seksualnost i potaknuti osjećaj seksualnog uzbuđenja tako što ćete misli usredotočiti na neku situaciju u kojoj ste bili neopisivo spolno uzbuđeni, a zatim se pokušajte prisjetiti emocija povezanih s tom situacijom. To može imati nevjerojatne rezultate na reprogramiranje vaše podsvijesti i povećanja razine endorfina u vašem tijelu - hormona koji pospješuju osjećaj ugode. Vaše tijelo ne zna imate li vi u tom trenutku samo seksi maštarije ili zaista uživate u dobrom seksu!


ČITAJTE I: Vole se i razumiju, ali već ih zadnjih devet godina muči samo jedna stvar, i to naravno - u krevetu

Linker
19. travanj 2024 20:50