Pa, možete baš svugdje - od kupaonice do kuhinje, samo ako želite.
Ne treba ići daleko

Tko još vodi ljubav u spavaćoj sobi!? Najsretniji parovi sigurno ne, a vi...

Najčvršći su parovi oni koji su se odvažili izaći iz spavaonice i održali svoj seksualni život uzbudljivim.

Kvaliteta intimnog života koji dijelite s partnerom ključna je za vašu vezu; iza romantičnih osjećaja koje imate jedno za drugo mora stajati i tjelesna privlačnost i akcija. Bez seksa, partner je više cimer nego ljubavni životni suputnik. Kad ljubavna veza tek počne, održavanje ispunjenog seksualnog života je jednostavno - ne možete se zasititi jedno drugog i jedva čekate seks, kad god i gdje god je moguće. Nažalost, kad se svježa veza pretvori u nešto dugoročno, seksualni život često počne zakazivati.

Dio rutine

Ako ste sretniji, razmjena intimnosti postaje dio životne rutine, ako ste nesretniji, može se dogoditi da seks potpuno iščezne iz vašeg zajedničkog života. Ali, uopće ne mora biti tako.

Najčvršći su parovi oni koji su uspjeli održati svoj seksualni život uzbudljivim. Ali vjerojatno im to nije pošlo za rukom i ostalim dijelovima tijela zahvaljujući tome što su svaki puta vodili ljubav u jednakoj pozi i to u krevetu u spavaćoj sobi navečer prije spavanja.

Prema novom istraživanju što ga je proveo House Method, portal za kulturu stanovanja, neka od najboljih mjesta za vođenje ljubavi izvan su spavaće sobe, premda ne daleko od nje, a oni koji su ih "krstili" ubrajaju se među najsretnije parove. U istraživanju je sudjelovalo 1048 osoba u dobi između 18 i 80 godina (53 posto su bile žene) koji su u duljim vezama i žive sa svojim partnerom, odnosno svojom partnericom.

Samo spontano

Prema rezultatima, parovi koji su prakticirali seks izvan ložnice ocijenili su svoju vezu 10,5 posto kvalitetnijom od onih koji nasladu nisu tražili izvan spavaće sobe. Nadalje, za parove koji su zajednički malo vršljali okolo bilo je čak 33 posto vjerojatnije da će biti zadovoljni svojim seksualnim životom. To svakako ima smisla, jer spontan i zabavan seks učvršćuje vezu. Biti spontan u seksu, kažu bračni savjetnici, pomaže održavati iskru koja je gorjela u početku veze. Suprotno tome, rutinirani seksualni život cijelu će vezu učiniti ustajalom.

Foto: iStock
Parovi koji prakticiraju seks izvan spavaće sobe ocijenili su svoju vezu 10,5 posto kvalitetnijom od parova koji to nikad ne čine.

I DNEVNA SOBA JE MALA AVANTURA

Ako najsretniji parovi ne vode ljubav u spavaćoj sobi, gdje to čine?

Apsolutni favorit

Neki od odgovora iz istraživanja su očigledni - nisu to dizala u poslovnim tornjevima, telefonske govornice niti zadnji redovi kino-dvorana - najviše glasova odnijela je dnevna soba; čak 96,6 posto ispitanika vodilo je ljubav u njoj.

Svaka prostorija posluži...

Slijedi kupaonica sa 82,8 posto odgovora, pa soba za goste (tko je sretan da je ima) sa 64,9 posto odgovora. Naravno, i to je spavaća soba, ali ipak drugačija od vaše. Dolazi potom seks u kuhinji (57,5) i podrumu/skloništu (56,6 posto).

Može i to, ali...

I dok se seks u svim spomenutim prostorijama čini kao prirodni afrodizijak, neki odgovori malo začuđuju. Osam posto ispitanih parova "priznalo" je seks u dvorištu. Ako je i vama ta ideja uzbudljiva, budite sigurni da ste se nečime pokrili, jer seks na javnom mjestu je protuzakonit. Na tavanu se strastima prepustilo 10,9 posto parova, a u dječjoj sobi (hm, hm) 12,1 posto.

Dakle, krevet u spavaćoj sobi nije jedino mjesto na kojem se može voditi ljubav.

Linker
23. travanj 2024 12:41