Vrijeme je da u masturbiranju isprobate neke nove trikove

 SHUTTERSTOCK
ne budimo lijeni

Teško nam je uvesti samo jednu malu promjenu i onda se čudimo se zašto nismo raspoloženi za seks i zašto se ne možemo uzbuditi

Isprobavanje nove metode masturbacije može vam pomoći da bolje razumijete sebe te dovesti do većeg zadovoljstva u seksu s partnerom

Baš poput naših rutina u njezi kože, tjelovježbi ili obrocima, i redovita masturbacija može pomoći u smanjenju stresa i anksioznosti.

S druge strane, držite li se iste tehnike ili rasporeda mjesecima ili čak i godinama, možda ćete početi postupati rutinski i bez razmišljanja, što dovodi do odsustva povezanosti između uma i tijela, smatra stručnjakinja za stres i emocionalno zdravlje Alane K. Daughtery. Upravo to je razlog zbog kojeg seksolozi preporučuju da promijenite način masturbiranja, naročito ako koristite istu tehniku otkad ste započeli s tom praksom. I

Isprobavanje nove metode masturbacije može vam pomoći da bolje razumijete sebe te dovesti do većeg zadovoljstva u seksu s partnerom jer ćete tada dobro znati što volite i u čemu uživate, tvrdi seksologinja Emily Morse, voditeljica podcasta Sex with Emily.

- Hodamo naokolo nepovezani s našim tijelima i onda se čudimo zašto nismo raspoloženi za seks i zašto se ne možemo uzbuditi. To je zbog toga što cijeli dan provodimo nanoseći štetu svom tijelu, poput stalnog odsustva duhom, razmišljanja poput „Ne sviđa mi se kako izgledam u toj odjeći” i slično, no odvajanje vremena da se posvetite sebi i istražite sebe pružajući sami sebi užitak može promijeniti takve osjećaje - kaže Morse.

I doista, u nedavnoj epizodi serije Care Delevingne „Planet Sex”, Delevingne ide na tečaj masturbacije na kojem uči pet novih načina da podražava samu sebe dodirima. Instruktorica tečaja, seks edukatorica i domina Lola Jean kaže da tečaj ljudima dopušta da masturbiraju na svoj omiljeni način umjesto da ignoriraju svoje želje zbog zabrinutosti da im se možda sviđaju „pogrešne” stvari. Nakon tečaja, Delevingne je rekla Jean da joj je prevladavanje svog straha i stida da isproba nešto novo pomoglo da se riješi osjećaja nelagode i srama povezanih s nekim svojim idejama o seksu koje su je dugo sputavale.

image
SHUTTERSTOCK

A sada prestanite biti dosadni sami sebi i isprobajte nešto novo

Morse predlaže četiri jednostavna trika koje svatko može primijeniti odmah kako bi malo osvježio svoje tehnike masturbiranja, bez troškova ili odlaska u seks shop. Predlaže da odvojite 30 minuta do sat vremena da dirate svoje tijelo na način na koji nikada prije niste te da pritom naučite nešto novo o sebi i o onome što vam pruža užitak.


Neka vam orgazam ne bude glavni cilj

Ako ste možda primijetili da vas je usredotočenost na postizanje vrhunca sprečavala da ga dosegnete, Morse savjetuje da si postavite neke druge ciljeve.

- Iako su orgazmi odlični za čvrst san, dobro raspoloženje i oslobađanje od stresa, postoji niz drugih razloga da provedete neko vrijeme dodirujući sami sebe, poput osjećaja da ste kreativni i da se prepuštate mašti, a to može pomoći u smanjenju razine stresa i anksioznosti te procesiranju trauma. Mislim da masturbiranje ima mnogo veće značenje od samog istraživanja vlastitog tijela i otkrivanja koje dijelove biste trebali stimulirati kako biste orgazam učinili intenzivnijim. Poticanje znatiželje u vezi vašeg užitka i onoga što vam je ugodno i uzbudljivo jest vježba od neprocjenjive važnosti - smatra Morse.


Upotrijebite suprotnu ruku

Koristite li uvijek dominantnu ruku za samozadovoljavanje, odmorite je malo i upotrijebite drugu ruku, savjetuje Morse. Taj jednostavan trik prisiljava mozak da obrati više pažnje na ono što se događa u vašem tijelu s obzirom na to da nije navikao na takvu promjenu. I zaista, mijenjanje ruke prilikom obavljanja bilo kakve kretnje ili aktivnosti, poput četkanja zubi, pisanja ili jedenja, vodi do postizanja većeg stupnja svjesnosti, prema Američkom udruženju psihologa (APA).


Promijenite položaj

Kako kaže Morse, većina masturbira ili ležeći na leđima ili na trbuhu jer osjećaju da su to najbolji položaji za postizanje orgazma. No, predlaže da s vremena na vrijeme malo zanemarite svoj orgazam i zauzmete neki drugi položaj.

- Možete isprobati sjedenje ili stajanje. U tom položaju eksperimentirajte vrhovima prstiju, dirajući se u područjima koja inače možda zanemarujete, poput bočnih strana grudi, bradavica ili trbuha. Mislim da je dovoljno malo dubokog disanja i obraćanja pažnje na naša osjetila da bismo shvatili da možemo proširiti užitak već samim razmišljanjem o onome što nam je u određenom trenutku ugodno ili uzbudljivo - kaže Morse.


Promijenite namjenu omiljenog vibratora

- Ako ste skloni koristiti određeni vibrator tijekom samozadovoljavanja, udahnite mu novi život - savjetuje Morse. Predlaže da uključite vibrator i da njime polako i nježno prelazite duž vrata, ruku, unutrašnje strane bedara, trbuha ili bilo kojim drugim dijelom tijela kamo vas odvede znatiželja.

- Cijelo naše tijelo je erogena zona. Važno je biti otvoren prema onome što nam pruža užitak i što je moguće. To naš um udaljuje od navike da samo postignemo orgazam i zatim prekinemo ugodnu aktivnost, što dugoročno vodi do znatno više ispunjavajućeg seksualnog života.

Linker
14. travanj 2024 19:01