Važno je da ne zaboravite da u igri trebate sudjelovati i uživati oboje
 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
ima nade

Što kad seks postane dosadan i predvidljiv? Vjerujte nam, nije sve izgubljeno...

Donosimo 12 savjeta psihologa kako da ga ponovo učinite vrućim i zabavnim

Seksualni život je ključan za sklad veze i zadovoljstvo njime pozitivno utječe kako na odnos sa samima sobom tako i na odnos s partnerom. No, često se događa u vezama da partneri upadnu u period monotonije u kojem seks, kao i emocije, odjednom više nisu nešto što nas veseli i uzbuđuje. Čini se kao da je spolna želja iščezla i to je pravi trenutak da u dobro poznate situacije uvedete neke nove emocije. Novi poticaj će povećati spontanost seksualnog čina i otjerati monotoniju umjesto koje će nastupiti strast, uzbuđenje i užitak. Dovoljno je promijeniti neke sitnice kako biste partnera otkrili i upoznali u nekom drugačijem svjetlu.

Pomislite samo na uzbuđenje koje bi izazvalo otkrivanje svega što vam u spolni život može donijet neka seks igračka. Pritom treba biti jasno, tvrdi talijanska psihoterapeutkinja Barbara Fabbroni, da seksualnost u vezi ne postoji samo zahvaljujući erotskim igrama i igračkama već ima puno složenije elemente, a erotske igre i igračke su zapravo tu samo zato da obogate atmosferu. Igračka neće nikoga iščupati iz lošeg raspoloženja i nezadovoljstva, no ona može odblokirati neke situacije koje su se „nakalemile” na rutinu, a rutina s vremenom ubija uzbuđenje koje je nužno za ispunjavajući odnos.

U svakom slučaju, korištenje igara, pomagala i seks igračaka može potaknuti prekidanje rutine i monotonije koja je izvor nezadovoljstva spolnim životom. Predstavljaju neke od mogućih načina da se vrati iskra u krevet i treba ih koristiti pažljivo, s dozom ironije i zabavljajući se pritom te otkrivajući o sebi, o partneru i o vezi nešto posve novo. Evo još nekoliko savjeta psihoterapeutkinje Barbare Fabbroni koji vam mogu pomoći da ubijete dosadu u seksu. Važno je da ne zaboravite da u igri trebate sudjelovati i uživati oboje, što će ženi omogućiti da se osjeća poželjnijom, a muškarcu da se oslobodi nekih svojih unutrašnjih blokada.


1. Mašta kao ključan sastojak

Ispričajte jedan drugome što vas najviše uzbuđuje. Zapišite neku svoju seksualnu fantaziju, a zatim i sve ostale, svaku na zaseban papir. Prepustite se mašti i zapisujte svoje seksualne fantazije, ono što želite da vam on radi i što vi želite raditi njemu. Zatim sve papiriće stavite u staklenku, promiješajte i dok pijuckate šampanjac ili čašu vina, svatko od vas neka izabere tri papirića. Preostaje vam potom samo da zajedno odlučite s kojom ćete od izvučenih fantazija započeti.


2. Igra zamjene uloga

Mijenjanje uobičajenih uloga u intimnoj situaciji može itekako djelovati uzbuđujuće. Prije svega, važno je odrediti granice do koje vam je oboma ugodno ići. Ako ste vi uvijek bili podloži i prepuštali vodstvo partneru, sada pokušajte preuzeti dominantnu ulogu. Ako ste uvijek vi dominirali, dopustite sada njemu da vas „zaskoči” i vodi. Ono što je važno jest da razbijete ustaljenu shemu.

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK


3. Večeras ću se odjenuti kao...

Možete birati što god vam srce želi i što vam padne napamet: od donjeg rublja posve drugačijeg od onog kakvo inače nosite, preko perika, maska do raznih dodataka.


4. Erotski film

Odraz vaše slike na tv ekranu, naročito ako je na njemu nešto „pikantno”, može biti vrlo stimulativan i potaknuti maštu. Uzbuđenje i libido će porasti, ali pazite da ne upadnete u banalnost. Odaberite malo profinjeniji erotski film iz kojeg možete ponešto i naučiti.


5. Otkrijte humor

Humor može biti vrlo senzualan. Želite li ga iznenaditi, dočekajte ga kad se bude vraćao s posla tako da komade seksi donjeg rublja nalazi na najneočekivanijim mjestima. U njemu će tada proraditi mašta i gotovo je zajamčeno da će se jako uzbuditi


6. Seks igračke

Seks igračke su idealne za malo pomaknute seksi igrice. Igračke možete koristiti i izvan kreveta. Prepustite mašti na volju tražeći nova i neočekivana mjesta za igru.


7. Igre uloga

Danas se u seks shopovima mogu naći vrlo zabavne igre i oprema za razne uloge u seksu. Odaberite, u skladu sa svojim fantazijama i željama, ono što vam oboma najviše odgovara i što vas najviše privlači.


8. Masaža

Masaža može stvoriti vrlo uzbudljivu atmosferu iščekivanja, naročito ako prilikom masaže stimulirate ključne erogene zone. Tijekom same masaže se akumulira toliko intenzivnog seksualnog uzbuđenja da je moguće postići orgazam i bez da dođe do samog snošaja.


9. Gledajte se kako vodite ljubav

Gledanje vođenja ljubavi je vrlo uzbudljiv put prema većem užitku. Postavite ogledalo u neki dio sobe i uvjerit ćete se da će to biti vrlo uzbudljivo i ugodno iskustvo.


10. Soft vezivanje

Svileni šal ili kravata predigru će učiniti mnogo uzbudljivijom. Osjećaj da ste vezani ponekad, i kod nekih osoba, može predstavljati užitak. Ako je on vaša žrtva, ljubite ga i dodirujte posvuda, osim po onim najvrućijim zonama. Testosteron će mu porasti do neba!


11.Tijelo kao stol pun poslastica

Kapljica meda ovdje, kapljica čokolade ondje. Malo šlaga na vrhove bradavica i tako dalje i dalje. Nemojte zaobići niti jednu erogenu zonu: ovakva slasna seksi igrica će vas zabaviti i nadražiti.


12. Gledaj me!

Muškarce uzbuđuje gledati kako žena masturbira. Dakle, zašto ne probati?

Linker
12. travanj 2024 23:34