Drugoj polovici dajte dovoljno vremena da procesuira ono što se dogodilo...
 Foto: Istock
ako ima ljubavi

Što kad dođe do izdaje - evo kako zatražiti oprost nakon prevare

16. veljača 2019.
Donosimo niz savjeta koje su sastavili brojni stručnjaci, a koji vam mogu pomoći da otvoreno razgovarate s voljenom osobom.

Poznato je da do prevara u ljubavnim vezama može doći, a varanje je jedna od najdestruktivnijih akcija koju osoba može napraviti. Uništava povjerenje, a povjerenje je često vrlo teško obnoviti.

Jednom kada do nje dođe i kada se osoba koja je prevarila partnera poželi ispričati se za učinjeno i tražiti oprosti, nastaju problemi.

Zato donosimo niz savjeta koje su sastavili brojni stručnjaci, a koji vam mogu pomoći da otvoreno razgovarate s voljenom osobom te da vašoj vezi date još jednu šansu. Ako ima ljubavi, ima i načina.

Budite potpuno iskreni

Važno je ostati iskren. Nemojte umanjivati značaj prevare i reći polovičnu istinu. Takav postupak samo može naljutiti vašeg partnera/icu. Objasnite joj/mu da znate da ste pogriješili i da se želite iskupiti.

ČITAJTE I: Pet razloga zašto neki ljudi jednostavno ne mogu prestati varati

Dajte partneru/ici prostora

Partnera treba ostaviti na miru nakon početnog šoka izdaje. Ostavite mu/joj prostora da se isplače, pobjesni, ode od kuće… Partneru potom dajte dovoljno vremena da smireno razmisli o svemu.

ČITAJTE I: Isprali su nam mozgove da muška prevara nije tako teška kao ženska...

Shvatite njegovo/njeno ponašanje

Nastojte razumjeti da partner možda nije u stanju razgovarati s vama i prihvatiti što ste mu/joj učinili. Nekad je potrebno na kratko vrijeme rastati se od partnera prije nego što se učini sljedeći korak.

Obećajte da je ta afera gotova

Obećajte partneru da ste okončali tu vezu sa strane. Držite distancu od te osobe, izbrišite njen broj, maknite je s društvenih mreža. I budite iskreni.

Nemojte požurivati odluke partnera

Vašem partneru će možda trebati puno vremena da se oporavi od izdaje. Ukoliko budete požurivali odluke koje partner treba donijeti, pogoršat ćete postojeće stanje. Tražite od partnera da vam oprosti nevjeru, ali nemojte očekivati da se to dogodi odmah.

ČITAJTE : 10 znakova koji otkrivaju partnerovu nevjeru

Teme
Linker
21. studeni 2022 01:18