Muškarci su s atraktivnom ženom spremniji ući u odnos bez kondoma.
 Foto: iStock
Promiskuitetno ponašanje

Što je žena atraktivnija, to muškarci manje razmišljaju o zaštiti...

Šokantnim se pokazalo i da je veća vjerojatnost da će muškarci imati nezaštićene spolne odnose s privlačnim ženama koje imaju rizik od spolno prenosivih bolesti

Što je žena atraktivnija, to je veća šansa da muškarac neće htjeti koristiti kondom, pokazalo je nedavno istraživanje objavljeno u časopisu British Medical Journal Open. Također se pokazalo da što je muškarac ocijenio ženu privlačnijom, mnogo je veća i njegova želja da s njom stupi u nezaštićene seksualne odnose.

Međutim, šokantnim se pokazalo i da je veća vjerojatnost da će muškarci imati nezaštićene spolne odnose s privlačnim ženama koje imaju rizik od spolno prenosivih bolesti.

Naime, već se prije pokazalo da muškarci osjećaju neobičnu sklonost i vezu između privlačnosti i promiskuitetnih žena, a tu je veća izloženost spolno prenosivim bolestima. Muški um je prilično nelogičan. Istraživači su zaključili da su muškarci skloniji koristiti kondome sa sigurnijim, manje atraktivnim ženama nego s rizičnim ženama koje su predmet požude.

Autori studije nadaju se da će njihova otkrića pomoći seksualnoj edukaciju, a ako ništa drugo, kažu da će nezaštićeni seks rezultirati lijepim bebama.

Linker
26. ožujak 2024 06:27