FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Svađa s ljubavlju

Sjetite se da se i sretni parovi svađaju, ali s tim epizodama znaju izaći na kraj...

Nemojte se ‘krviti‘ oko sitnica jer je život zaista previše kratak za to


Piše: Melita Pavlek, novinarka, NLP leadership coach, autorica bloga www.7thsensecoaching.com


I oni koji se vole (i to više od nekoliko dana) znaju se posvađati. Iako bi to trebalo snagom volje i srca pretvoriti u raspravu, a ne u svađu. Uđete li već u takvu energiju prije nego što sasvim izgubite konce, provjerite svađate li se zbog pravog razloga ili je posrijedi neko vaše čudno stanje koje uopće ne možete kontrolirati.


Našao se na putu

Ako ste umorni ili pod stresom, svaki i najmanji otpor vašim idejama shvatit ćete kao dobar razlog da se svađate. Možda je ljutnju uzrokovalo nešto sasvim drugo, a partner vam se samo našao na putu. Provjerite i jeste li možda u nekom hormonskom disbalansu. Ja jesam, pogotovo drugi i treći dan ciklusa. I tada niti samu sebe ne uzimam ozbiljno, a kamoli ono što izgovaram. Isto se to može dogoditi i partneru jer i on ima pravo biti ljut, loše volje i depresivan.

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK

Kako biste lakše došli do rješenja, nemojte zaboraviti da je najgore otići na spavanje posvađan. Obećajte si da ćete nesuglasice svakako izgladiti prije nego što se bacite u vašu bračnu postelju. To će vas natjerati da više slušate vašeg partnera umjesto da se trudite izboriti Pirovu pobjedu. Nije loše niti manje teatralizirati i dramatizirati što je meni posebno teško. Nemojte se 'krviti' oko sitnica jer je život zaista previše kratak za to.

I naravno… sjetite se da se i sretni parovi svađaju, ali s tim epizodama znaju izaći na kraj. Kako biste došli do rješenja trebate prestati optuživati i vrijeđati partnera jer nitko nije savršen. Za svađu je ionako potrebno dvoje pa je logično da se nečega uvijek moramo odreći i mi i naš partner. Složite se da se NE SLAŽETE oko svega i krenite u neku od zajedničkih aktivnosti koja liječi sve što ste svađom pokvarili. Zajednička večera, romantična šetnja ili malo grljenja sve može popraviti. Bez obzira na to koliko godina imali i jesu li vam hormoni u idealnom balansu. Zar ne?

Linker
19. travanj 2024 15:51