FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Nina Čiča
Nina Čiča
vrijedan trik

Sitan, ali dinamitan - pobrinite se sami da nešto manji penis vašeg partnera bude upravo takav

16. svibanj 2022.
Stručnjaci kažu da ima raznih načina da se taj problem zaobiđe

Seks u vezi može biti prilično zeznuta stvar s mnogo aspekata, a sasvim sigurno stvar može dodatno otežati činjenica da vaš partner ima preveliki ili premali penis.

U svakom slučaju, stručnjaci kažu da ima raznih načina da se taj problem zaobiđe. Seksualna terapeutkinja Isabelle Uren podijelila je savjete za partnerice o tome što mogu učiniti kako bi mogle imati zadovoljavajući i uzbudljiv seks sa svojim partnerom neovisno o veličini njegovog alata. Govoreći o osobama s manjim penisom, istaknula je da ne postoji definicija onoga što je premalo, no ako netko osjeti da nema dovoljno stimulacije tijekom penetracijskog seksa, ima dosta toga što može poduzeti kako bi se dodalo malo dužine, obujma ili dodatne stimulacije.

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK


Više dubine

Jedna od njezinih sugestija za takve situacije jest i isprobavanje različitih poza.

- Žudite li za malo više dubine, trebate odabrati poze koje osiguravaju maksimalnu dubinu bez da se neki drugi dijelovi tijela nađu na putu. Položaji koji omogućuju intenzivniju stimulaciju klitorisa tijekom penetracijskog seksa, primjerice položaj kaubojke, će vam, uz dubinu, pružiti i dodatnu stimulaciju za kojom toliko čeznete - savjetuje Isabelle.

Sljedeći prijedlog je takozvani rukav za penis. On se navlači na penis kako bi mu dodao dužinu i obujam te ponekad ima i izraženu teksturu za dodatnu stimulaciju.

- Rukavi za penis dolaze u raznim veličinama, stilovima i materijalima, ali ja bih preporučila da date prednost onima izrađenim od silikona jer je to najsigurnija opcija - kaže seksualna terapeutkinja koja otkriva i još jednu metodu za rješavanje problema veličine. Naime, postoje načini da se stvori „uže okruženje” za primanje penisa koji nije naročito obdaren.

- Žena može stegnuti bedra ili prekrižiti noge tijekom penetracijskog seksa, a može i upotrijebiti jastuk za seks ili, pak, običan jastuk staviti ispod bokova kako bi promijenila nagib zdjelice i tako stvorila osjećaj užeg prostora „tamo dolje”, ali i dobila više stimulacije uz prednju stijenku vagine - predlaže Isabelle.

Još jedna opcija je i korištenje vibratora za dvoje u obliku slova C koji se nosi unutar vagine tijekom penetracijskog seksa i ima poseban dio za stimulaciju klitorisa. Naposljetku Isabelle zaključuje da veličina penisa može činiti razliku, ali da penis može biti i premalen i prevelik, te da je veličina ipak samo pola priče...


ČITAJTE I:

Teme
Linker
01. listopad 2022 13:25