SHUTTERSTOCK
za sve imamo rješenje

Šest uobičajenih seksualnih problema i najbolje poze da, unatoč tome, doživite orgazam

Uživajte u seksu maksimalno

Većina ljudi je nekad u životu doživjela loš seks, no osim „lošeg” dana tomu mogu pridonijeti i neki uobičajeni seksualni problemi poput vaginalne boli kod žena ili prerane ejakulacije kod muškaraca. No postoje seksualni položaji koji će vam više od nekih drugih pomoći da izbjegnete te ograničavajuće faktore i uživate u seksu. U Klinici za online seksualnu terapiju i veze (Between Us Clinic) anketirali su 43 seksualna stručnjaka koji su odgovorili koji su najbolji položaji za šest uobičajenih seksualnih problema.


Kaubojka i žlica protiv bolnog seksa

Jedna od deset žena doživi bolan seks, pokazalo je istraživanje iz 2017. koju je proveo British Journal of Obstetrics and Gynecology. To znatno utječe na zadovoljstvo i volju za seksom. No, prema seksualnim terapeutima, poza kaubojke, u kojoj žena sjedi na partneru koji leži na leđima, i žlice - parovi leže na boku, muškarac iza žene, među najboljim su pozama za žene koje imaju bolan seks. Ako je žena gore imat će veću kontrolu nad tim koliko je duboka penetracija. Isto tako, kaže seksualna terapeutkinja Heather Huckett, u položaju žlice stražnjica je „tampon” koji kako bi se osiguralo da penetracija nije preduboka ili preintenzivna za ženu. Također, važno je da je vagina dovoljno vlažna, a možete upotrijebiti i lubrikant, kako bi se spriječila daljnja nelagoda u vagini.


Žlica i misionarski položaj protiv preuranjene ejakulacije

Položaj žlice, osim što umanjuje bolan seks kod žene, može biti izvrstan za partnera koji tako ima veću kontrolu nad svojim pokretima i time koliko brzo doživljava vrhunac.

- Položaj u kojem oboje leže na boku, a muškarac straga ulazi u ženu, omogućuju muškarcu kontrolu, optimalan kontakt koža na kožu, dobar protok krvi u penis, a zbog kuta i plitkog potiska usporava sposobnost prebrzog kretanja - kaže seksualna terapeutkinja Chamin Ajjan. Misionarski položaj također je odličan za ovaj problem.

- Kada muškarci počnu primjećivati da im se približava vrhunac, mogu usporiti, kontrolirati brzinu potiska i zamoliti partnericu da se malo zaustave. To im omogućuje da se usredotoče na disanje i smanjuju intenzitet ejakulacije koja se približava - kaže Joseph Winn, seksualni terapeut.

image
SHUTTERSTOCK

Kaubojka i doggy style za stimulaciju klitorisa

Poza kaubojke i u ovom slučaju je među najboljim pozama.

- Omogućuje ženi prirodno trljanje klitorisa o partnerovo tijelo, ali za dodatnu stimulaciju mogu se koristiti prsti i vibrator - kaže klinička seksologinja Alexandria Saunders. Doggy style - žena je na sve četiri, a muškarac iza nje - još je jedna poza koja nudi izvrsnu mogućnost dodatnog stimuliranja klitorisa prstima ili vibratorom. Seksualna terapeutkinja Amanda Pasciucco savjetuje i da se parovi obavezno posvete predigri tijekom koje će se klitoris dovoljno nadražiti pa će i orgazam biti veličanstveniji.


Doggy style i obrnuta kaubojka za jaču erekciju

Doggy style najbolji je i za jaču erekciju, slaže se većina stručnjaka u anketi Between Us Clinic. Psihoterapeutkinja i seksualna terapeutkinja Kate Klein kaže da pogled na penis kako se kreće unutra i van definitivno može napaliti muškarca - i to znatno.

- Doggy style također omogućuje insertivnom partneru da ostane opušten, a manja je i vjerojatnost da će položaj ometati protok krvi u penis", dodaje klinički psiholog i seksualni terapeut Alex Tatum. Obrnuta kaubojka - žena sjedi na muškarcu okrenuta od njegovog lica - također može biti korisna poza jer također omogućuje veći protok krvi u penis.


Leptir i misionarski položaj za dublju penetraciju

Još jedan čest seksualni problem je postizanje dublje penetracije. Doggy ma očite prednosti za partnera, međutim još je pogodnija poza leptira, tijekom koje žena leži na leđima, raširi noge ispružene u vis, a muškarac klečeći ispred nje prodire u nju.

- U ovom položaju blizina kukova i nogu će pomoći da penetracija bude dublja - kaže seksualna terapeutkinja Jessica Rubenstein. Odličan je i misionarski položaj, klasični ležeći položaj žena dolje, a muškarac gore. Još je bolje ako pod stražnjicu stavite jastuk jer će to promijenili kut umetanja za dublju penetraciju. Ovo je također odlična opcija za ljude koji osjećaju bol ili nelagodu u zglobovima ili leđima.

image
SHUTTERSTOCK

Položaj lotosa i misionarski položaj za stvaranje intimnosti

Ako tražite više intimnosti, isprobajte položaj lotosa. Izgleda tako da muškarac sjedi uspravno s prekriženim nogama kao da je u položaju za meditaciju, ali može i ispružiti noge, a žena mu sjedi u krilu tako da su licima okrenuti jedno prema drugom.

- Vrlo je intimno jer se partneri u ovom položaju kreću polako, gledaju u oči, a dodatno se može uključiti ljubljenje, ljubljenje u vrat ili dodirivanje grudi - objašnjava seksualna terapeutkinja Sarah Sepolio. Misionarski položaj također omogućava intimniji kontakt očima, što je odličan način da se povežete sa svojim partnerom.

Linker
21. travanj 2024 06:42