Ponekad je lijepo biti sam, ali nemojte zbog prošlih razočarenja odgurivati sreću od sebe.
 Foto: iStock
Krenite dalje

Sami ste, nesigurni i prezirete veze - trenutak je za promjene!

Imate loše ljubavno iskustvo i već dugo nemate partnera. Često mislite da je i bolje biti solo. Bez bliskosti nema ni mogućnosti za novu patnju. Ako vam idu na živce zaljubljeni parovi, svima trubite da su sve prave ljubavi tužne, a zapravo se pitate tko bi vas uopće i volio, pravo je vrijeme da se trgnete i pogledate oko sebe.

Prošla veza bila vam je potpuni debakl. Srce vam je dugo bilo slomljeno i jedva ste nekako nastavili dalje. Otad su prošli mjeseci, možda i godine, ali vi ste i dalje sami i nesigurni. Sad ste se već navikli na svoj solo status, čak mislite da je tako i puno bolje jer vas bar nitko ne može opet povrijediti. No, mi ipak nismo stvoreni da budemo sami. Društvo partnera u većini slučajeva ipak čini život ljepšim.

Ovo su neki od znakova da već predugo samujete i da je napokon vrijeme da se otvorite za novu ljubav:

  • Uvjereni ste da su sve veze nesretne - Uporno govorite da veze nisu za vas. Uvjereni ste da su svi vaši prijatelji koji su u vezi zapravo duboko nesretni, ali to dobro skrivaju. Zapravo prezirete parove i idu vam na živce njihovi izljevi nježnosti. To što vi niste do sad pronašli pravu osobu ne znači da takvih nema. Ali s ovakvim stavom teško ćete vi doživjeti tu sretnu.

  • Previše analizirate - Stalno razmišljate o prošlim pogreškama i lošim iskustvima. Nikako da zaboravite razočarenje bivšim partnerom. Nove osobe koje upoznajete analizirate do posljednjeg detalja i niste nimalo opušteni.
  • Samopouzdanje vam je nisko - Ne osjećate se nimalo privlačno. Uvjereni ste da se nikome ne možete svidjeti. Osjećate se predebelo, nezadovoljni ste frizurom, čak mislite da niste ni pretjerano zanimljivi nikome. Budući da niste dugo imali partnera, počinjete se pitati je li sve u redu s vama.
  • Kriteriji su vam previsoki - Naravno da nije dobro pristajati na kojekakve bezveznjake samo da ne budemo sami, ali ne treba pretjerivati. Mora biti visok/a baš koliko ste zamislili, imati plave oči, odličan posao, obožavati istu muziku kao i vi… Ako svakome nalazite manu i nitko vam nije dovoljno dobar, vjerojatno je problem u vama.

  • Gurate druge od sebe - Postavili ste zid oko sebe i nikome ne dozvoljavate da vam se približi. Ako vam netko i uputi kompliment ne znate ga primiti ili čak reagirate odbojno i grubo. Ako ste se jednom opekli ne znači da će opet biti tako. Samo se opustite. Vrijeme je!

Linker
19. travanj 2024 21:23