Nije sve izgubljeno...
 Getty Images/iStockphoto
DOGODI SE SVAKOME, ALI REAKCIJA JE BITNA

Rijetko koji muškarac će priznati ovaj problem, ali srećom postoje trikovi koji će mu poboljšati muškost

Česta je situacija da muškarci, nakon što im se jednom dogodi erektilna disfunkcija, počinju strahovati kako će se to ponoviti te se razvije svojevrsna anksioznost koja dovodi do ponavljanja problema

Erektilna disfunkcija problem je s kojim se bar jednom suočio svaki muškarac, ali rijetko koji će otvoreno pričati o tome. Riječ je o stanju u kojem muškarac ne može postići ili zadržati erekciju dovoljno čvrstu za seksualni odnos.

Ako se ovaj problem pojavljuje privremeno, nema pretjeranog razloga za brigu, ali ako se javlja kroz duži vremenski period, postoji više faktora koji bi mogli biti uzročnik erektilnoj disfunkciji. Dakako, kao posljedica se pojavljuje povećana količina stresa i frustracije, problemi u ljubavnom odnosu i finalno – smanjenje samopouzdanja.


Pretilost i prehrana

Prekomjerna tjelesna težina itekako može utjecati na erekciju. Višak kilograma sa sobom donosi smanjenu razinu testosterona, koji, kažu stručnjaci, očito ima važnu ulogu u seksualnoj funkciji. Upravo iz tog razloga se kod erektilne disfunkcije prvo sugerira dijeta. Smanjenjem kolesterola, muškarcu će se povećati razina testosterona, a visoka razina šećera kod muškaraca koji boluju od dijabetesa može negativno utjecati na funkcioniranje živaca u penisu.

Stoga u ovakvim situacijama dobra prehrana uz gubljenje kilograma može pomoći u kontroli šećera i vratiti opet te živčane signale. Dakako, ne smijete zaboraviti i na vježbanje jer će kod muškaraca i fizička aktivnost povećati razinu testosterona.


Alkohol

Jedan od glavnih uzročnika erektilne disfunkcije zna biti alkohol koji problem uzrokuje i mladim muškarcima. Iako samo jedna čaša alkohola dnevno može smanjiti rizik od kardiovaskularnih problema, ono je i jedan od glavnih uzročnika erektilne disfunkcije. Previše alkohola ometa centralni živčani sustav te tako smanjuje osjetljivost na seksualne signale.


Emocionalni problemi i stres

Česta je situacija da muškarci, nakon što im se jednom dogodi erektilna disfunkcija, počinju strahovati kako će se to ponoviti te se razvije svojevrsna anksioznost koja dovodi do ponavljanja problema. Bilo koji tip anksioznosti i tjeskobe potiče izlučivanje adrenalina koji onda ne usmjerava krv prema penisu.

Opterećenje zbog straha od prerane ejakulacije, seksa s novom osobom i slično dovode do nervoze, stoga su najbolji načini za prebroditi takve probleme iskreni razgovor s partnericom i relaksacija.

Couple having arguments and sexual problems in bed
Getty Images

Ključni nutrijenti za potentnost i plodnost

Uz sve navedene uzročnike, rješenje se nalazi i uz nutrijente u prehrani koji će organizmu pružati dovoljnu količinu vitamina, minerala i aminokiselina. Jedan od ključnih nutrijenata je vitamin E koji djeluje kao antioksidans te njegov unos kroz prehranu i dodatke prehrani može utjecati na bolju pokretljivost spermija, kao i samu kvalitetu sjemene tekućine. Folna kiselina također igra značajnu ulogu, iako se najčešće spominje kod ženskog zdravlja i vođenja zdrave trudnoće. Folna kiselina koja je poznata i kao vitamin B9 pripada skupini vitamina B kompleksa, a ima važnu ulogu u procesima stvaranja spermija.

Cink će pozitivno utjecati na stvaranje testosterona, a posljedično i na proizvodnju kao i na samu plodnost, a selen djeluje kao antioksidans unutar membrana testisa te štiti spermije od oštećenja tijekom posljednje faze njihovog sazrijevanja.

Vrlo bitan mineral je i bakar koji čini važan dio strukture spojeva neophodnih za pravilnu proizvodnju i sazrijevanje spermija, ali i rast stanica testisa i epididimisa.


Bez stresa uz jednostavno rješenje

Kako se ne bi dodatno opterećivali s unosom svih potrebnih nutrijenata, Almagea je osmislila idealnu formulu za svakog muškarca. Kao nova generacija dodataka prehrani, Almagea® MAN FORMULA+ dolazi u praškastom obliku te ujedinjuje optimalnu kombinaciju aminokiselina (L-arginina, L-citrulina i L-karnitina), antioksidansa likopena, vitamina E i folne kiseline te minerala cinka, bakra i selena.

Stoga, manje alkohola, više sna, zdrave prehrane i vježbanja, a za sve ostalo vam je potrebna samo jedna vrećica Almagea® MAN FORMULA+ i spremni ste za akciju! Bez stresa, samo opušteno.

Linker
16. travanj 2024 19:24